Мариновані яйця: 3 рецепта

Все буде смачно

Мариновані яйця спочатку готували тому, що в такому вигляді вони можуть довше зберігатися. В Китаї навіть існує страва – мариновані столітні яйця! Але згодом такий вид приготування яєць став популярною закускою до пива. Ви можете самі обрати, маринувати курячі або ж перепелині яйця. В нашому матеріалі ми пропонуємо одразу три рецепти: мариновані яйця в буряковому або морквяному маринаді, а також рецепт маринованих яєць по-пьємонтскі. Читайте, покроковий рецепт як приготувати мариновані яйця.

Яйця в буряковому маринаді:

  • яйця курячі – 5 шт.
  • вода – 500 мл
  • буряк – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль – 40 г
  • перець чорний горошком – 10 шт.
  • цукор – 25 г
  • гвоздика – 3 шт.
  • зіра – 2 г
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • перець чилі – 1 шт.
  • яблучний оцет (4%) – 40 мл

Яйця в морквяному маринаді:

  • яйця курячі – 5 шт.
  • вода – 500 мл
  • морква – 1 шт.
  • імбир – 5 см
  • лавровий лист – 1 шт.
  • розмарин – 1 гілочка
  • бодян – 1 шт.
  • гвоздика – 1 шт.
  • куркума – 14 г
  • сіль – 30 г
  • цукор – 25 г
  • яблучний оцет (4%) – 40 мл

Яйця по-п’ємонтськи:

  • яйця перепелині – 15 шт.
  • петрушка – 10 гілочок
  • перець чилі – 1 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • кілька пряного посолу – 5 шт.
  • томатний сік – 125 мл
  • олія – 125 мл
  • сіль – 10 г
  • яблучний оцет (4%) – 40 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринади:

Для бурякового:

  1. Почистіть та наріжте півкільцями буряк і цибулину, покладіть в окріп (0,5 л), додайте сіль, цукор, чорний перець горошком, гвоздику, зіру та корицю. Проваріть 10 хв.
  2. Потім додайте подрібнений часник та цілий перець чилі.
  3. Зніміть з вогню та додайте оцет.

Для морквяного маринаду:

  1. Почистіть та наріжте кільцями моркву та імбир, покладіть в окріп (0,5 л), додайте лавровий лист, розмарин, бодян, куркуму, цукор та сіль. Проваріть 10 хв.
  2. Зніміть з вогню та додайте оцет.
  3. Відваріть та почистіть курячі яйця, викладіть в простерилізовані банки.
  4. В одну з банок зверху викладіть буряк, цибулю та перець чилі з бурякового маринаду, влийте маринад.
  5. В іншу – перекладіть моркву, спеції та пряності з морквяного маринаду, влийте маринад. Закрийте кришками та остудіть.

Для яєць по-п’ємонтськи:

  1. Відваріть та почистіть перепелині яйця.
  2. Приготуйте маринад – подрібніть петрушку, додайте очищений від насіння та дрібно порізаний перець чилі, вичавіть часник, перемішайте.
  3. Додайте почищену та подрібнену кільку, влийте томатний сік та олію. Посоліть, додайте оцет.
  4. Покладіть у банку перепелині яйця, залийте їх маринадом, закрийте кришкою.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ