Яйця фаршировані і запечені в духовці: рецепт

Все буде смачно

Фаршировані яйця – блюдо, яке завжди присутнє на святковому столі. Ми пропонуємо новий рецепт, який оновить і зробить оригінальніше улюблену закуску. Рецепт яєць фаршированих і запечених в духовці порадує вас новим смаком добре знайомої страви. Читайте, як приготувати фаршировані яйця, запечені в духовці.

Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.
  • шпинат (заморожений) – 100 г
  • куряче філе – 1 шт. (200 г)
  • цибуля – 1 шт.
  • вершкове масло – 30 г
  • олія – 20 мл
  • консервовані у власному соку томати – 200 г
  • лавровий лист – 2 шт.
  • сіль – 15 г
  • чорний мелений перець – 2 г
  • сухий базилік – 2 г
  • орегано – 2 г

Читайте також: Мариновані яйця: 3 рецепта

Спосіб приготування:

  1. Відваріть філе у воді з лавровим листом та сіллю. Остудіть.
  2. Подрібнену цибулю обсмажте на суміші олії та вершкового масла. Додайте розморожений шпинат, смажте 5 хв.
  3. Відварені накруто неочищені яйця розріжте вздовж навпіл. Дістаньте половинки яєць зі шкаралупи. Відокремте жовтки від білків.
  4. Перебийте до пастоподібного стану відварене філе, додайте підсмажену зі шпинатом цибулю, сіль, перець та варені жовтки. Ще раз перебийте до однорідності.
  5. Викладіть начинку на половинки білків.
  6. Для томатного соусу – подрібніть до однорідної маси помідори у власному сокові, сухий базилік, орегано та сіль.
  7. Вилийте соус у форму, викладіть половинки яєць начинкою догори. Накрийте фольгою та запікайте 20 хв. за температури 180°C .

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ