Великоднє печиво на смальці

Все буде смачно

великоднє печиво на смальці

смалець – 100 г

борошно – 320 г

цукор – 100 г

яйця – 2 шт.

сироватка – 100 мл

сода – 6 г

кориця – 8 г

для оздоблення:

яйця – 2 шт.

цукрова пудра – 400 г

лимон – 1 шт.

буряк – 1 шт.

мак – 10 г

Змішайте смалець, яйця, цукор, соду та корицю. Додайте сироватку, збийте до однорідності. Додайте борошно, замісіть тісто. Покладіть його у морозилку  на 10 хв.

Розкачайте підморожене тісто в пласт. Виріжте печиво овальної форми. Перекладіть на деко з пергаментом. Випікайте 15 хв. за температури 190˚С.

Для оздоблення приготуйте глазур: збийте білки до легкої піни. Продовжуючи збивання, додайте лимонний сік та цукрову пудру.

Перекладіть у дві окремі піали по 2 ст. л. глазурі. У одну з них додайте 1/2 ч. л. бурякового соку. У миску з основною масою додайте воду.

Густою білою глазур’ю намалюйте контур печива, вушок та хвоста. Рідкою білої глазур’ю залийте тільце. Рожевою глазур’ю замалюйте хвіст та вуха. Під вушками викладіть оченята з макових зерен. Дайте глазурі повністю застигнути.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля