Пресоване запечене сало

Все буде смачно

пресоване запечене сало

сало – 500 г

лопатка свиняча – 300 г

грудинка свиняча – 300 г

язик свинячий – 1 шт.

морква – 1 шт.

цибуля – 1 шт.

желатин – 15 г

сіль – 90 г

цукор – 50 г

розмарин (сухий) – 6 г

лавровий лист – 7 шт.

перець духмяний горошком – 5 шт.

чорний перець горошком – 5 шт.

гвоздика – 7 шт.

чебрець (сухий) – 18 г

базилік (сухий) – 2 г

гірчиця – 100 г

оцет яблучний (6 %) – 10 мл

вода – 1 л 60 мл

Сало зі шкіркою розріжте на три пласти, завтовшки 1 см. Приготуйте розсіл: до 1 л води додайте сіль, цукор, розмарин, лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком, гвоздику. Проваріть 5 хв. Зніміть з вогню та остудіть.

Покладіть у розсіл пласти сала та грудинку. Накрийте плівкою, поставте в холодильник на 3 доби. Щодня перевертайте сало та м‘ясо.

Язик відваріть разом з морквою та цибулею впродовж 1,5 год. у воді з сіллю, лавровим листям та гвоздикою. Перекладіть у крижану воду, після цього почистіть та наріжте слайсами. Так само наріжте слайсами свинячу лопатку.

Желатин залийте водою (60 мл) та залиште набрякати. Для соусу – змішайте гірчицю, сіль, базилік, вичавлений через прес часник та яблучний оцет.

Сало та грудинку дістаньте з розсолу та просушіть. Викладіть на пергамент пласт сала зі шкіркою, змастіть соусом. Зверху покладіть грудинку, також змастіть соусом. Накрийте ще одним пластом сала, нанесіть шар соусу, потім  викладіть слайси язика, поверх них – слайси лопатки. Змастіть соусом.

Залийте заготовку розтопленим на водяній бані желатином. Накрийте ще одним пластом сала та знову нанесіть соус. Загорніть заготовку у пергамент та фольгу. Зверху покладіть гніт, відправте у холодильник на 12 год.

Після цього запечіть сало разом з гнітом у розігрітій до 80°C духовці впродовж 5 год. Дайте повністю охолонути.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля