Пиріг з салом

Все буде смачно

сало – 300 г

борошно – 320 г

вода – 60 мл

вершкове масло – 200 г

дріжджі – 11 г

яйця – 3 шт.

вершки (15%) – 100 мл

цибуля ріпчаста – 2 шт.

шинка – 200 г

твердий сир «гауда» – 100 г

перець чилі – 1 шт.

гірчиця (діжонська) – 40 г

зелена цибуля – 20 стебел

петрушка – 20 гілочок

сіль – 10 г

цукор – 50 г

чорний мелений перець – 3 г

Змішайте борошно з цукром, сіллю та дріжджами. Натріть вершкове масло. Перемішайте з борошном до утворення крихти. Влийте воду, замісіть тісто. Накрийте плівкою та покладіть у холодильник на 30 хв.

Для начинки – обсмажте кубики сала та шинки впродовж 5 хв. Додайте подрібнену ріпчасту цибулю, смажте ще 3 хв. Перемішайте з подрібненою петрушкою, зеленою цибулею та перцем чилі. Посоліть, поперчіть та додайте гірчицю.

Тісто розкачайте в пласт, діаметром 30 см. Викладіть у форму для тарту, підрівняйте краї. Перекладіть на тісто начинку. Залийте яйцями, збитими з вершками. Притрусіть натертим твердим сиром. Випікайте у розігрітій на 180°C духовці 30 хв.