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
(Русский) Как выбирать куриные потрошки? Советы Евгения Клопотенко | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як вибирати курячі потрушки? Поради Євгенія Клопотенко

Все буде смачно

При готуванні курячих сердечок або шлуночків господині часто стикаються з проблемою неприємного запаху. Крім того, скільки б вони не варили або не тушкували субпродукти, потрошки все одно залишаються жорсткими. Щоб уникнути цих стандартних проблем, Євген Клопотенко розповів, як правильно вибирати курячі потрошки.

Для приготування використовують наступні потрошки: сердечка, шлунки та печінку.

СЕРДЕЧКА

При виборі сердечок потрібно звернути увагу на наступні фактори: колір, аромат, щільність і жир.

Колір: Якщо сердечка світлі, бежеві або навіть бліді – це означає, що їх розморожували, і з водою пішли всі соки. Такі сердечка не будуть соковитими і смак не буде насиченим. Якщо ж вони синього кольору, то це вже зіпсовані сердечка, адже пішов процес гниття. Свіжі, молоді сердечка повинні бути рожевими або бордовими. Це буде означати, що вони не переморожені і соковиті.

Аромат: Як і з усіма продуктами, варто звертати увагу на запах сердечок. Якщо вони погано пахнуть, значить, вже засмерділися і зіпсовані. А якщо вони майже не пахнуть, це розморожені серця і вони не будуть соковитими, адже вийшли соки. Свіжі сердечка пахнуть солодко, м’ясом і залізом, яке міститься в крові.

Щільність: Обов’язково потрібно помацати продукт. Не варто купувати сердечка, якщо на дотик вони липкі, сухі, м’які. Хороші сердечка трохи вологі і злегка пружинять.

Жир: У сердечок є своєрідна «шапочка» з жиру. Ознакою зіпсованого сердечка є жовтий жир. У свіжих жир білий.

ШЛУНОЧКИ

При виборі шлунків, потрібно звертати увагу на щільність, аромат та плівку, що покриває шлунки.

Щільність: Як і сердечка, шлунки не повинні бути м’якими. Це означає, що м’язи розслаблені і випущені всі соки з продукту. Хороший, свіжий шлунок завжди щільний і пружний. На дотик він не повинен бути липким, слизьким або сухим. Ідеальний стан свіжого субпродукту – легка вологість.

Аромат: Шлуночок, який віддає тухловатым або кислуватим запахом – це зіпсований продукт, їсти його, звичайно ж, не можна. Крім того, часто торгівельні мережі приховують несвіжий запах різними прянощами і часником. Тому при найменшому ароматі спецій і часнику – не купуйте такі субпродукти. Свіжі шлунки мають приємний, солодкуватий аромат м’яса, без всяких домішок.

Плівка: Жовта плівка, яка покриває шлунки, – вона не повинна бути каламутною або брудною. У свіжих шлуночків ця плівка прозора і чиста.

ПЕЧІНКА

Легше всього вибирати печінку. Тут потрібно звертати увагу тільки на колір і аромат.

Колір: Якщо перед вами печінка блідого, жовтуватого кольору або навіть із зеленими плямами – це означає, що вона несвіжа чи навіть від хворої птиці. Вона може бути заражена сальмонелою. Свіжа, здорова печінка завжди коричневого кольору з бордовим відтінком.

Аромат: Запах зіпсованої печінки – тухлий, кислуватий. Свіжа печінка виділяє солодкуватий аромат.

Краще всього купувати охолоджені потрошки. Адже так існує велика ймовірність того, що вони свіжі. Якщо ж ви купуєте заморожені, зверніть увагу, щоб в упаковці не було багато льоду, тому що це свідчить про повторне заморожування продукту.