«Куряча шийка»

Все буде смачно

курині-шийки

курка (тушка) – 1 шт.

печінка куряча – 200 г

шлуночки курячі – 200 г

сердечка курячі – 200 г

манка – 100 г

цибуля – 2 шт.

яйця – 3 шт.

картопля – 5 шт.

помідори черрі – 6 шт.

вершкове масло – 20 г

олія – 80 мл

чебрець – 5 гілочок

сіль – 18 г

чорний мелений перець – 8 г

соус:

цибуля – 1 шт.

вершкове масло – 20 г

біле сухе вино – 50 мл

вершки (18%) – 150 мл

плавлений пастоподібний сир – 100 г

сир із пліснявою – 50 г

мускатний горіх – 2 г

чебрець (сухий) – 2 г

сіль – 2 г

чорний мелений перець – 2 г 

Відваріть печінку, шлуночки та сердечка у підсоленій воді впродовж 30 хв. Бульйон процідіть, потрушки викладіть в миску та остудіть. Потім пропустіть через м’ясорубку з крупною решіткою, додайте підсмажену цибулю, манку, збиті яйця. Посоліть, поперчіть, влийте бульйон та  перемішайте.

Зріжте з курки гузку. Відділіть від шкірки каркас з м‘ясом, виріжте кістки з ніжок. Отриману шкіру заповніть фаршем, отвори зашийте кулінарною ниткою. Зв’яжіть ніжки.

Змішайте олію з чебрецем, сіллю та перцем. Викладіть в маринад розрізану навпіл помиту неочищену картоплю та помідори черрі, перемішайте.  Перекладіть овочі з маринадом на деко з пергаментом. Покладіть нафаршировану курку, змастіть її маринадом. Запікайте 50 хв. за температури 180°С.

Приготуйте соус. В розігрітому вершковому маслі обсмажте до прозорості подрібнену цибулю. Влийте вино і випарюйте 5 хв. Додайте вершки, варіть 3 хв. Додайте пастоподібний сир та сир з пліснявою, перемішайте до однорідності.

Після перших бульбашок додайте мускатний горіх, чебрець, сіль та перець. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Подайте курку з соусом.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля