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
(Русский) Как приготовить морковный торт? | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Морквяний торт

Все буде смачно

Morkov'_final_

апельсиново-гарбузове желе:

гарбуз  «мускатний» – 300 г

апельсин – 1 шт.

апельсиновий лікер – 60 мл

цукор – 40 г

желатин – 15 г

вода – 60 мл

кориця – 4 г

Приготуйте апельсиново-гарбузове желе: натертий гарбуз залийте окропом та проваріть 5 хв. Відкиньте на сито, потім перебийте блендером на пюре. Додайте цедру та сік апельсина, желатин, цукор, корицю та апельсиновий лікер. Перемішайте.

Кільце роз’ємної форми (18 см) оберніть кілька разів плівкою, через отвір у верхній частині залийте желейну масу і поставте на 1 год. в морозилку.

бісквіт:

морква – 400 г

цукор – 175 г

яйця – 2 шт.

олія – 140 мл

борошно – 160 г

розпушувач – 5 г

кориця – 4 г

мускатний горіх – 2 г

сіль – 5 г

Для бісквіту – яйця збийте з цукром та, продовжуючи збивання, введіть олію. Окремо змішайте борошно, розпушувач, корицю, сіль та мускатний горіх. Влийте яєчну суміш, перемішайте та додайте натерту на дрібній терці моркву.

Вистеліть дно форми пергаментом, викладіть морквяне тісто, випікайте 40 хв. за температури 160°C. Остудіть та розріжте на 2 коржі.

нугатин:

цукор – 125 г

волоські горіхи – 100 г

кукурудзяні пластівці у глазурі – 21 г

мед – 70 г

Для приготування нугатину – розтопіть і доведіть до золотистого кольору цукор, вилийте на пергамент, остудіть. Перебийте кукурудзяні пластівці з волоськими горіхами.

Додайте мед та поламану карамель, перебийте масу ще раз. Викладіть на коло на пергаменті, відставте застигати.

вершковий мус:

жовтки – 4 шт.

молоко (2,5 %) – 80 мл

желатин – 15 г

вода – 60 мл

ванільний цукор – 8 г

цукор – 50 г

сметана (25%) – 250 мл

вершки  (33%) – 300 мл

італійська меренга

Приготуйте вершковий мус: збийте жовтки з цукром. Помішуючи, влийте тепле молоко з ванільним цукром. Нагрійте масу до появи бульбашок та додайте замочений желатин. Розмішайте до однорідності. Додайте сметану та збиті вершки. Відставте застигати у холодильник.

італійська меренга:

білки – 2 шт.

цукор – 125 г

вода – 50 мл

сіль – 2 г

Приготуйте італійську меренгу: змішайте цукор з водою, варіть 5 хв. на повільному вогні. Білки з сіллю збийте у міцну піну. Потім заваріть їх гарячим сиропом і продовжуйте збивати до твердих піків. Введіть італійську меренгу у вершковий мус, перемішайте.

Сформуйте торт. Обмотайте кільце форми (21 см) плівкою у 2-3 шари. Виріжте плівку з одного боку і загніть її всередину. Внутрішні боки форми вистеліть бордюрною стрічкою. Покладіть форму на дошку плівкою донизу.

На дно форми викладіть половину вершкового мусу. Зверху покладіть морквяний корж, втисніть його в мус. Поверхню коржа також змастіть невеликою кількістю мусу.

Поверх нього викладіть гарбузово-апельсинове желе, потім – знову шар мусу. На нього викладіть нугатин, а зверху – другий морквяний корж. Мусом, що залишився, заповніть проміжки між коржами та боками форми. Зібраний торт відправте в морозилку на 5 год.

дзеркальна глазур:

желатин – 15 г

вода – 60 мл

цукор – 100 г

глюкоза – 50 мл

вода – 110 мл

білий шоколад – 150 г

згущене молоко – 100 г

гелевий барвник – 3 краплі

Нагрійте цукор, воду та кондитерську глюкозу, доведіть до однорідності. Залийте гарячою масою подрібнений білий шоколад зі згущеним молоком.

Перемішайте, щоб шоколад розтанув.

Введіть замочений желатин та барвник. Перебийте масу блендером, процідіть через сито та остудіть до температури тіла.

Переверніть заморожений торт, покладіть на дно роз’ємної форми, встановлене на миску. Вилийте на торт глазур, залиште на 2-3 хв., даючи їй рівномірно стекти.

Прикрасьте торт морквяними чипсами та червоною смородиною. Поставте в холодильник на ніч.