Морквяний рулет

Все буде смачно

морквяний рулет (1)

морква – 1 кг

горбуша – 400 г

яйця – 8 шт.

сир (15%) – 300 г

сметана (25%) – 100 мл

вершкове масло – 80 г

олія – 60 мл

біле сухе вино – 40 мл

часник – 2 зубчики

кріп – 5 гілочок

петрушка – 5 гілочок

чебрець – 1 гілочка

сіль – 12 г

чорний мелений перець – 4 г

Філе горбуші збризніть вином, натріть сіллю, перцем, змастіть пропущеним через прес часником. Покладіть зверху гілочку чебрецю, загорніть у фольгу та запечіть у духовці за температури 180°C впродовж 15-20 хв. Остудіть і порвіть на шматочки.

Перетріть сир, додайте сметану, подрібнене листя кропу та петрушки, вичавлений зубчик часнику. Перемішайте.

Натерту на дрібній терці моркву обсмажте до м’якості на суміші вершкового масла та олії. Приправте сіллю та перцем, остудіть. Додайте збиті жовтки, перемішайте, потім обережно введіть збиті білки.

Викладіть морквяну масу на пергамент, змащений олією. Запікайте 15 хв. за температури 180°C. Готовий корж перекладіть на чистий пергамент, зверху покладіть ще один лист пергаменту та вологий рушник, згорніть пласт рулетом так, щоб рушник опинився всередині. Дайте остигнути 30 хв.

Потім зніміть з коржа рушник та пергамент, намастіть на нього сирну масу, викладіть горбушу. Знову згорніть у щільний рулет, обгорніть його пергаментом та харчовою плівкою. Охолодіть впродовж 1 год.