Морквяне варення

Все буде смачно

морквяні булочки з морквяним варенням  (3)

для булочок:

морква – 300 г

борошно – 480 г

дріжджі – 11 г

вода – 185 мл

олія – 50 мл

цукор – 50 г

ванільний цукор – 4 г

сіль – 3 г

для варення:

морква – 500 г

цукор – 700 г

вода – 1,25 л

лимон – 1 шт.

апельсин – 1 шт.

кориця – 1 паличка

мускатний горіх – 1 г

гвоздика – 3 шт.

Для морквяних булочок – з перебитої у подрібнювачі моркви відіжміть сік, додайте воду та олію. Окремо змішайте борошно, цукор, ванільний цукор, сіль та сухі дріжджі. Поєднайте сухі інгредієнти з вологими, замісіть еластичне тісто. Накрийте його рушником та відставте у тепле місце на 30 хв.

Вимісіть тісто ще раз та сформуйте на змащеній олією дошці булочки, розміром з волоський горіх. Викладіть їх у форму, змащену олією. Дайте постояти у теплому місці 15 хв., після чого відправте у розігріту до 180°C духовку на 30 хв.

Готові булочки змастіть цукровим сиропом.

Для приготування морквяного варення – змішайте натерту на дрібній терці моркву, цедру та сік апельсина і лимона, цукор. Загорніть у вузлик з марлі паличку кориці та гвоздику, покладіть у центр морквяної маси. Залиште настоюватися на 4-6 год.

Відстояну морквяну масу залийте водою, додайте мускатний горіх. Варіть до загуснення на слабкому вогні. Дістаньте вузлик, викладіть варення у стерилізовані банки, закрийте кришками. Зберігайте у темному місці.