Як зварити розсипчастий рис?

Все буде смачно

Євген Клопотенко розповів, як приготувати розсипчастий довгозернистий рис. В основному рис складається з крохмалю, під час приготування він виділяється і утворює клейстер, який склеює рисинків між собою. Каша може вийти одним комком, а ще клейстер обволікає крупинки і не дає сокам з інших продуктів проникати в рис, тому він виходить несмачним.

Щоб цього не сталося, потрібно попередньо замочити рис. Так він розбухне і при приготуванні виділиться менше крохмалю. Потрібно залити рис холодною водою, щоб вона покривала його на 2 пальці. Залишити так на годину, а краще на дві, поки рис не набубнявіє і не збільшиться в об’ємі.

Етапи (3)

Потім зливаємо воду, що залишилася, і готуємо посуд, в якому будемо варити рис. Потрібен казанок. Щоб рис був ніжним і 100% не злипся, ми зваримо його з вершковим маслом. У казанок кладемо 50 г масла і розтоплюємо.

Етапи (7)

Рис ми заздалегідь замочили, тому щоб його відварити, нам потрібно менше води – пропорція повинна бути 1:1. Наприклад, на 2 склянки рису необхідно додати в казанок 2 склянки окропу. Відразу ж у воду кладемо ½ ч. л. солі і перемішуємо.

Етапи (6)

Відправляємо рис у воду і залишаємо варитися на 15 хвилин на середньому вогні під кришкою. І в цей час рис ми не перемішуємо, інакше поламаються крупинки. Коли води зовсім не залишиться – рис зварився. Рис повинен настоятися. Тому накриваємо казанок кришкою і залишаємо на півгодини.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля