Рисовий пиріг з цукатами

Все буде смачно

рисовий пиріг з цукатами

рис (круглозернистий) – 480 г

молоко (2,5%) – 1 л

цукор – 250 г

лимон – 1 шт.

цукати – 100 г

волоські горіхи – 100 г

яйця – 4 шт.

сіль – 2 г

ванільний цукор – 8 г

вершкове масло – 70 г

м’ята – 1 гілочка

олія – 250 мл

Закип’ятіть молоко з цукром (75 г), дрібкою солі, ванільним цукром та лимонною цедрою. Додайте рис (240 г). Проваріть 20 хв. та остудіть. Додайте подрібнені горіхи та цукати. Введіть збиті жовтки, потім – збиті з цукром (50 г) білки.

Викладіть рисову суміш у змащену маслом форму з пергаментом. Розрівняйте. Випікайте пиріг в розігрітій до 180°C духовці 35 хв.

Для оздоблення – відварений рис (240 г) висушіть на декові з пергаментом впродовж 1 год. за температури 110°C та обсмажте у фритюрі.

Закарамелізуйте вершкове масло з цукром (125 г), з‘єднайте з обсмаженим рисом. Викладіть масу на деко з пергаментом, розрівняйте, остудіть та поламайте на шматочки. Готовий пиріг прикрасьте рисовою карамеллю та м’ятою.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля