Рис по-перськи

Все буде смачно

рис по-перськи

рис (довгозернистий) – 480 г

морква – 1 шт.

цибуля – 1 шт.

арахіс – 100 г

курага – 200 г

родзинки – 100 г

волоські горіхи – 100 г

апельсин – 1 шт.

вершкове масло – 70 г

олія – 20 мл

сіль – 5 г

кардамон – 2 г

аніс – 2 зірочки

барбарис – 10 г 

У розтоплене вершкове масло викладіть замочений у воді рис. Залийте окропом (1 до 1), посоліть, проваріть 15 хв.

Подрібнену цибулю та моркву обсмажте на суміші вершкового масла та олії. Додайте апельсинову цедру, кардамон, аніс, барбарис, замочені родзинки та шматочки кураги, подрібнені горіхи.

Витримайте на вогні кілька хвилин і дістаньте цедру. Перекладіть суміш у відварений рис. Перемішайте та залиште настоюватись на 30 хв.