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
(Русский) Как приготовить маклюбе? | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Маклюбе

Все буде смачно

маклюбе

рис (довгозернистий) – 360 г

баранина (шия) – 850 г

цибуля – 1 шт.

часник – 1 зубчик

зіра – 3 г

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 3 г

коріандр – 3 г

куркума – 3 г

олія – 20 мл

для овочевої заправки:

помідори – 2 шт.

болгарський перець – 2 шт.

часник – 2 зубчики

перець чилі – 1 шт.

сіль – 5 г

йогурт – 20 мл

олія – 20 мл

для хумусу:

нут – 200 г

кунжут – 60 г

часник – 1 зубчик

олія – 50 мл

лимонний сік – 40 мл

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 3 г

мускатний горіх – 1 г

вода – 50 мл

для заправки з помідорів та зелені:

помідори – 2 шт.

червона цибуля – 1 шт.

м’ята – 10 гілочок

петрушка – 30 гілочок

лимонний сік – 40 мл

сіль – 5 г

олія – 20 мл

для заправки з сухофруктів:

курага – 100 г

родзинки – 100 г

інжир – 100 г

волоські горіхи – 100 г

мед – 25 г

лимонний сік – 20 мл

для часникового мусу:

часник – 3 зубчики

сир (10%) – 200 г

сіль – 5 г

Подрібнену цибулю обсмажте до прозорості. Додайте часник, шматочки баранини, зіру, коріандр, сіль та перець. Перемішайте. Влийте гарячу воду. Тушкуйте під кришкою 1 год.

Замочений у воді рис змішайте з сіллю та куркумою. Перекладіть у казанок до м‘яса. Влийте окріп. Тушкуйте під кришкою 1 год.

Приготуйте заправки до маклюбе. Для пряної заправки з запечених овочів – загорніть помідори, часник та почищений болгарський перець у фольгу та запечіть 20 хв. у розігрітій до 180°C духовці. З помідорів та перцю зніміть шкірку. Перетріть овочі до однорідності з перцем чилі, сіллю та олією.

Для хумусу – підсмажений кунжут перетріть в кавомолці. Потім перебийте блендером разом з відвареним нутом, часником, сіллю, чорним меленим перцем, мускатним горіхом, олією, водою та лимонним соком.

Для заправки з помідорів та зелені – змішайте подрібнені помідори, цибулю, петрушку та м’яту. Додайте сіль, олію та лимонний сік.

Для заправки з сухофруктів – курагу, родзинки та інжир замочіть в гарячій воді. Подрібніть горіхи. З‘єднайте з подрібненою курагою, інжиром та родзинками. Додайте мед та лимонний сік.

Для часникового мусу – перетріть блендером до однорідності сир разом з часником та сіллю.

Викладіть на блюдо рис з м’ясом. Довкола викладіть заправки. Прикрасьте страву петрушкою, перцем чилі та горіхами.