Фаршировані качині шиї з рисовим соусом

Все буде смачно

утка шия (1)

рис (довгозернистий) – 240 г

качині шиї – 3 шт.

цибуля – 1 шт.

печериці – 300 г

куряче філе – 200 г

вершкове масло – 55 г

олія – 40 мл

сода – 5 г

сіль – 12 г

чорний мелений перець – 7 г

коріандр – 3 г

мускатний горіх – 2 г

паприка – 2 г

розмарин – 2 гілочки

часник – 2 зубчики

для соусу:

рис (круглозернистий) – 50 г

олія – 75 мл

сіль – 5 г

цукор – 4 г

лимонний сік – 20 мл

гірчиця – 10 г

Шкірку з качиних шийок замочіть на 15 хв. в розчині соди. Промийте та просушіть. Натріть сіллю, перцем, коріандром, паприкою та мускатним горіхом.

Обсмажте подрібнені гриби, посоліть та поперчіть. Також обсмажте цибулю, додайте м‘ясо з качиних шийок та куряче філе. Готуйте 7 хв. Посоліть та поперчіть.

Змішайте відварений рис, обсмажені гриби, м’ясо з цибулею та вершкове масло. Зав‘яжіть один край шкірки ниткою. Через інший край вкладіть начинку, зав’яжіть. Відваріть шийки в киплячій воді 20 хв.

Просушіть, викладіть на деко з пергаментом. Змастіть вершковим маслом з часником, розмарином, сіллю та перцем. Запечіть в розігрітій до 180°C духовці 20 хв.

Для рисового соусу – відварений рис подрібніть на пюре, додайте олію, сіль, цукор, гірчицю та лимонний сік. Збийте до однорідності. Подавайте разом з шийками.