Рисові пундики

Все буде смачно

рисові пундики

рис (круглозернистий) – 360  г

борошно – 320 г

яйця – 2 шт.

молоко (2,5 %) – 125 мл

дріжджі (сухі) – 11 г

цукор – 175 г

сіль – 2 г

лимонна кислота – 1 г

суха м’ята – 2 г

ванільний цукор – 8 г

олія – 250 мл

лимон – 1 шт.

Відварений рис подрібніть на пюре. Додайте яйця, збиті з молоком, цукром та ванільним цукром. Потім борошно, змішане з сухими дріжджами. Накрийте рушником, залиште підходити на 1 год.

Змоченими у воді руками відщипніть тісто, обкачайте у борошні, формуючи кульку. У центрі зробіть дірку. Обсмажте пончики у розігрітій олії до рум‘яності.

Посипте пудрою з перетертого цукру, сушеної м‘яти та лимонної кислоти, прикрасьте лимонною цедрою.