Солодощі «Мітарасі»

Все буде смачно

Солодощі “Мітарасі” родом з Японії. Це один з найдавніших рецептів солодощів, готували їх ще за кілька тисячоліть до нашої ери. Рисові кульки на шпажках навіть підносили богам в японських храмах. Як приготувати солодощі “Мітарасі” в домашніх умовах читайте в нашому покроковому рецепті.

солодощі «мітарасі»

 

Читайте також: Іспанський десерт з хліба «Пан де Калатрава»

Інгредієнти:

  • рисове борошно – 100 г
  • соєвий соус – 40 мл
  • цукор – 50 г
  • крохмаль – 30 г
  • олія – 20 мл

Спосіб приготування:

  1. Рисове борошно з‘єднайте з водою у пропорції один до одного та замісіть м‘яке тісто. Сформуйте з нього невеличкі кульки та викладіть їх у киплячу воду.
  2. Після того, як кульки спливуть на поверхню, дістаньте їх шумівкою та перекладіть у холодну воду з льодом.
  3. Охолоджені кульки обсмажте у розжареній пательні до золотого кольору.
  4. Приготуйте соус. Для цього розчиніть у воді крохмаль, з‘єднайте його у сотейнику з соєвим соусом та цукром. Проваріть суміш на плиті, помішуючи її, доки не загусне.
  5. Підсмажені кульки викладіть на блюдо, встроміть у них шпажки. Полийте «мітарасі» карамельним  соусом.

Читайте також: Київський торт: рецепт покроковий

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ