Рисовий квас: рецепт покроковий

Все буде смачно

Як приготувати рисовий квас? Такий напій дуже корисний, готується не складно і відмінно втамовує спрагу. Покроковий рецепт приготування рисового квасу ви знайдете в нашому матеріалі.

Читайте також: Як зварити розсипчастий рис?

Інгредієнти:

  • рис (довгозернистий) – 150 г
  • вода – 1,5 л
  • цукор – 225 г
  • дріжджі (сухі) – 1 г
  • родзинки – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Відварений рис змішайте з сухими дріжджами, цукром (25 г) та родзинками. Залиште під рушником на 1 год.
  2. Сирий рис (50 г) обсмажте з цукром (75 г) до бурштинового кольору.
  3. Перекладіть у банку обидві рисові маси, додайте цукор (125 г) та гарячу воду. Перемішайте.
  4. Накрийте банку марлею  та залиште настоюватися на 5 днів у теплому місці.
  5. Процідить і поставте квас ще на добу в холодильник. 

Читайте також: Рисові пундики

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ