Касуле

Все буде смачно

frenchcuisine2

квасоля (біла) – 330 г

квасоля (червона) – 330 г

яловичина (лопатка) – 350 г

свинячі реберця (копчені) – 250 г

сало – 100 г

біле сухе вино – 40 мл

томатний сік – 125 мл

вода – 125 мл

морква – 1 шт.

цибуля – 3 шт.

часник – 6 зубчиків

гвоздика – 5 шт.

лавровий лист – 2 шт.

петрушка – 2 гілочки

чебрець – 2 гілочки

панірувальні сухарі – 45 г

олія – 40 мл

чорний перець горошком – 4 шт.

чорний мелений перець – 6 г

сіль – 10 г

Обсмажте в олії до прозорості подрібнену цибулю, додайте біле сухе вино. Витопіть у казані жир з кубиків сала, додайте шматочки яловичини та смажте до рум’яності.

Додайте дрібно порізане м’ясо з копчених реберець, перемішайте. Влийте томатний сік та воду. Додайте подрібнений часник та обсмажену цибулю. Влийте яловичий бульйон і тушкуйте 30 хв.

Зробіть цибулю «клуте»: нашпигуйте цибулину гвоздикою. Підготуйте букет «гарні»: покладіть у марлю гілочки чебрецю, петрушку, лавровий лист, чорний перець горошком. Зав’яжіть мішечком.

Відваріть впродовж 20 хв. до напівготовності червону та білу квасолю разом з морквою, часником, цибулею «клуте» та букетом «гарні».

Сформуйте касуле: Форму змастіть часником. Викладіть половину квасолі. Посоліть та поперчіть. Зверху викладіть шар тушкованого м’яса, знову присипте сіллю та перцем. Викладіть решту квасолі та залийте страву бульйоном з тушкованого м’яса.

Присипте поверхню панірувальними сухарями. Запікайте касуле 1 год. за температури 180°C.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля