Фалафель у піті

Все буде смачно

falafel_pita

квасоляний фарш:

квасоля (біла) – 400 г

цибуля – 1 шт.

часник – 2 зубчики

зіра – 3 г

куркума – 2 г

карі – 2 г

яйця – 2 шт.

паприка – 2 г

кунжут – 50 г

петрушка – 6 гілочок

сіль – 10 г

олія – 250 мл

піти:

борошно – 640 г

вода – 375 мл

олія – 40 мл

сіль – 5 г

цукор – 4 г

сухі дріжджі – 5 г

овочева закуска:

червона цибуля – 1 шт.

помідори – 1 шт.

пекінська капуста – 50 г

сіль – 5 г

соус:

йогурт (15%) – 60 мл

кріп – 2 гілочки

петрушка – 2 гілочки

м’ята – 2 гілочки

часник – 1 зубчик

лимон – 1 шт.

сіль – 5 г

Подрібніть до однорідності обсмажений кунжут. Додайте куркуму, зіру, карі та паприку. Перемішайте.

Перетріть до однорідності попередньо замочену квасолю разом з петрушкою, цибулею, подрібненим часником, кунжутною пастою та сіллю. Додайте збиті білки, перемішайте.

Залиште фарш у холодильнику на 2 год. Потім сформуйте кульки, обсмажте у фритюрі до рум’яної скоринки.

Приготуйте піти. Змішайте борошно, сіль, цукор та дріжджі. Влийте воду, додайте олію та замісіть тісто. Відставте тісто у тепле місце на 1 год, щоб воно підійшло.  Потім розділіть на 6 частин, сформуйте кульки та розкачайте їх у тонкі коржі.

Викладіть коржі на деко, залиште на 10 хв., потім випікайте 5 хв. за температури 250°C.

Приготуйте овочі: змішайте півкільця помідору та цибулі з пекінською капустою, нарізаною соломкою. Посоліть. Для соусу – додайте до йогурту часник, подрібнену м‘яту, кріп та петрушку, сік лимона та сіль. Перемішайте.

Сформуйте страву: від піти відріжте верхівку так, щоб утворилась кишенька. Всередину покладіть овочі, фалафель, полийте соусом.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля