Хумус

Все буде смачно

Хумус – це закуска з нутового пюре, до складу якої зазвичай входять оливкова олія, часник, сік лимона, паприка, кунжутна (сезамова) паста (тахини). В арабській мові і на івриті «хуммус» означає як просто горох нут, так і саму закуску.

А ми вам розповімо рецепт хумуса з квасолі! Тобто ви зможете зробити смачну закуску зі звичних і доступних продуктів в домашніх умовах.

квасоля (біла) – 220 г

лимон – 1 шт.

кунжут – 75 г

часник – 1 зубчик

олія – 80 мл

паприка – 2 г

зіра – 3 г

цукор – 8 г

сіль – 5 г

До відвареної квасолі додайте обсмажений та перетертий на пасту кунжут, подрібнений часник, паприку, зіру, сіль, цукор та лимонний сік.

Перебийте до однорідної маси. Додайте олію та квасоляний відвар, знову перетріть до однорідності.