Зефір від Лізи Глинської

Все буде смачно

Домашній зефір буде надзвичайно смачним, якщо ви приготуєте його за рецептом Лізи Глинської.

Фруктова основа:

2 великих яблука – після запікання вихід 200 г (дуже важливо, щоб яблука були ароматні і смачні)

200 г цукру

1 яєчний білок

Сіроп:

80 мл води

220 г цукру

4 г агар агару (желіруюча речовина, що отримується з водоростей. Желатіном, може, і можна замінити, але тоді технологія приготування повністю зміниться).

Червоний барвник в порошку

Приготування:

Розріжте яблука навпіл, видаліть серединку, запечіть в духовці або мікрохвильовій печі: 180 градусів, 15 хвилин. Очистіть яблука від шкірки, перебейте блендером або перетріть через сито, до стану пюре, додайте цукор і добре перемішайте – дайте охолонути.

64524_900

Остигнуло яблучне пюре змішайте з половиною білка і збийте міксером. Коли маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає, додайте пів білка, що залишились і продовжуйте збивати ще декілька хвилин.

64794_900

У сотейнику змішайте воду і агар-агар, доведіть до кипіння, додайте барвник (за бажанням) і цукор. Добре перемішайте і на середньому вогні готуйте сироп ще близько 5 хвилин.

65143_900

А тепер тонкою цівкою влийте гарячий сироп у збиту фруктову основу. Маса збільшиться в об’ємі і стане густіти. Збиваємо ще близько 5-7 хв.

65508_900

Агар-агар починає застигати вже при 40 градусах. Так що наповнювати кондитерський мішок і відкидати на пергамент зефір доведеться швидко. Залиште зефір на ніч для того, щоб він трохи підсох, а потім присипте цукровою пудрою і з’єднайте половинки.

65760_900