Яловичина «Веллінгтон»

Все буде смачно

яловичина «веллінгтон»

яловичина (лопатка) – 750 г

печериці – 400 г

бекон (смужками) – 150 г (6 шт.)

гірчиця – 40 мл

кефір (2,5%) – 500 мл

яйця – 2 шт.

олія – 40 мл

чебрець – 2 гілочки

розмарин (свіжий) – 2 гілочки

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 4 г

листкове тісто:

борошно – 530 г

яйце – 1 шт.

вода – 200 мл

сіль – 2 г

оцет (9%) – 20 мл

вершкове масло – 200 г

Збийте яйця, поступово додайте воду, яблучний оцет, сіль. Підмісіть борошно. Поставте тісто в холодильник на 1 год. Натерте холодне вершкове масло перетріть з борошном, розкачайте у пласт та охолодіть.

Розкачайте у тонкий пласт охолоджене тісто, на одну половину покладіть масляний корж, накрийте іншою половиною тіста та знову розкачайте. Складіть пласт вчетверо, розкачайте. Повторіть складання та розкачування 8-10 разів. Охолодіть готове тісто впродовж 15 хв.

Подрібніть печериці на пюре та випаруйте зайву вологу. Додайте сіль та перець.

Замаринуйте яловичину у кефірі на 20-30 хв. Обв‘яжіть кулінарною ниткою, надаючи продовгуватої форми. Обсмажте  у запашній олії, попередньо прогрітій з чебрецем та розмарином. Зніміть нитку та увітріть в обсмажене м’ясо суміш гірчиці, солі та перцю.

Викладіть килимком смужки бекону. Зверху покладіть грибне пюре, по центру викладіть м’ясо, загорніть рулетом. Перекладіть його на розкачане тісто. Краї тіста змастіть жовтком. Огорніть тістом м’ясо з усіх боків. Зверху прикрасьте розмарином, змастіть яйцем. Поставте у морозилку на 10 хв.

Випікайте яловичину «велінгтон» 20 хв. за температури 200°C, потім ще 40 хв. за температури 180°C.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля