Яловичина по-бургундськи

Все буде смачно

яловичина по-бургундськи

яловичина (лопатка) — 1 кг

бекон — 150 г

цибуля — 2 шт. 

морква — 3 шт. 

печериці — 250 г (8-9 шт.)

лавровий лист — 2 шт.

чебрець (свіжий) — 3 гілочки

розмарин (свіжий) — 3 гілочки

часник — 3 зубчики

вода — 250 мл

червоне сухе вино — 750 мл

борошно — 75 г

олія — 40 мл

сіль — 10 г

чорний мелений перець — 3 г

чорний перець горошком — 4 шт.

Почистіть та наріжте кільцями  моркву та цибулю. Яловичину наріжте крупними шматками. Залийте овочі з м‘ясом червоним сухим вином. Накрийте плівкою та поставте маринуватися у холодильник на 3 год. Замариноване м’ясо нагрійте до кімнатної температури.

З бекону зріжте шкірку, наріжте його скибочками та обсмажте до золотавості на пательні без масла. Перекладіть у казан.

Яловичину обкачайте у борошні, обсмажте на жирові з бекону до золотавої скоринки. На цьому ж жирові обсмажте мариновані цибулю та моркву, наприкінці додайте подрібнений часник.

Перекладіть овочі та м’ясо у казан. Посоліть, поперчіть та перемішайте. Процідіть маринад, прокип’ятіть, вилийте у казан та додайте окріп.

Лавровий лист, чебрець, розмарин та чорний перець горошком покладіть у марлю та зав’яжіть мішечком. Занурте його у казан. Тушкуйте страву під кришкою 2 год.

Печериці розріжте навпіл та обсмажте на олії до золотавості. Перекладіть гриби у казан та тушкуйте яловичину по-бургундськи ще 30 хв.