Пиріг «Монастирська хатина»

Все буде смачно

пиріг «монастирська хатина»

витяжне тісто:

борошно – 960 г

олія – 180 мл

яйця – 4 шт.

вода – 500 мл

сіль – 10 г

начинка:

яловичина (лопатка) – 1 кг

цибуля – 2 шт.

морква – 2 шт.

червоний болгарський перець – 1 шт.

помідори (великі) – 2 шт.

перець чилі – 1 шт.

сир (9%) – 300 г

кріп – 4 гілочки

петрушка – 4 гілочки

олія – 40 мл

сіль – 15 г

чорний мелений перець – 2 г

базилік (сухий) – 2 г

орегано (сухий) – 1 г

м’ята (суха) – 1 г

кунжут – 25 г

соус «бешамель»:

вершкове масло – 100 г

борошно – 100 г

молоко (2,5%) – 1 л

твердий сир «гауда» – 50 г

мелений мускатний горіх – 2 г

мелений білий перець – 2 г

сіль – 5 г

Зробіть витяжне тісто: збийте яйця, воду, сіль та олію. Підмісіть борошно, вимісіть до однорідності.

Для м‘ясної начинки – обсмажте подрібнену цибулю та натерту моркву, додайте яловичий фарш, смажте до напівготовності. Посоліть, поперчіть, перемішайте.

Для овочевої начинки – змішайте кубики помідорів з подрібненим болгарським перцем та перцем чилі. Додайте сіль та сухий базилік.

Для сирної начинки – сир перетріть через сито. Додайте орегано, сушену м’яту та подрібнену зелень. Перемішайте.

Розкачайте тісто, по черзі викладайте смужками начинку, загортайте тістом та обрізайте. Випікайте м‘ясні, овочеві та сирні трубочки впродовж 20 хв. за температури 180°C.

Для соусу «бешамель» – розтопіть вершкове масло, додайте борошно, влийте молоко. Додайте мелений мускатний горіх, мелений білий перець та сіль.

Викладіть запечені трубочки гіркою. Кожен шар промащуйте соусом. Зверху з усіх боків змастіть соусом з додаванням тертого сиру. Присипте кунжутом. Запікайте пиріг 10 хв. за температури 180°C.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля