Димляма

Все буде смачно

димляма2

яловичина (лопатка) — 500 г

сало — 150 г

цибуля — 3 шт.

помідори (середні) — 3 шт.

морква (середня) — 3 шт.

картопля (середня) — 3 шт.

кріп — 5 гілочок

петрушка — 5 гілочок

червоний болгарський перець — 1 шт.

капуста — 6 листків

зелений горошок (заморожений) — 150 г

часник — 4 зубчики

перець чилі — 1 шт.

хмелі-сунелі — 2 г

мелений коріандр — 1 г

сіль — 20 г

чорний мелений перець — 1 г

духмяний мелений перець — 1 г

вода — 200 мл

для тіста:

борошно — 640 г

молоко (2,5%) – 270 мл

вершкове масло — 100 г

олія — 20 мл

дріжджі (живі) — 10 г

цукор — 4 г

сіль — 2 г

яйце — 1 шт.

Приготуйте тісто: змішайте дріжджі, сіль та цукор. Окремо з‘єднайте розтоплене масло та тепле молоко. Влийте тонкою цівкою рідку суміш у суху. Перемішайте.

Додайте олію та борошно. Вимісіть тісто до однорідності. Сформуйте кулю, накрийте рушником та залиште підходити на 40-45 хв.

Змішайте сіль, хмелі-сунелі, мелений коріандр, чорний мелений перець та мелений духмяний перець. Викладіть у казан кубики сала, половину нарізаної кубиком цибулі та шматки яловичини. Присипте сумішшю спецій.

Знову викладіть цибулю, далі – кубики картоплі, кубики моркви, зверху – болгарський перець, потім – скибочки помідорів. Присипте спеціями.

Накрийте капустою, присипте подрібненою зеленню, розчавленим часником, кільцями перцю чилі. Ще раз викладіть капусту, присипте спеціями. Додайте заморожений горошок та знову викладіть капусту. Влийте воду та тушкуйте димляму 30 хв.

Відділіть від тіста четвертину. Більшу частину розкачайте у пласт і викладіть у форму. На нього перекладіть остиглі тушковані овочі з м’ясом.

Зверху накрийте меншим пластом тіста. Защипніть краї, по центру – зробіть отвір. Змастіть яйцем. Випікайте димляму 1 год. за температури 200°C.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля