Запечена яловичина у сметанному соусі

Все буде смачно

запечена яловичина у сметанному соусі

яловичина (лопатка) — 700 г

сметана (15%) – 150 мл

цибуля — 3 шт.

корінь імбиру — 2,5 см

часник — 4 зубчики

олія — 20 мл

кардамон — 3 шт.

чорний перець горошком — 4 шт.

гвоздика — 3 шт.

перець чилі — 1 шт.

мелений коріандр — 2,5 г

духмяний перець горошком — 3 шт.

сіль — 10 г

газована мінеральна вода (лужна)  – 1,5 л 

М‘ясо наріжте шматками, залийте газованою мінеральною водою (на 15 хв.) Подрібніть цибулю, обсмажте в олії до прозорості. Додайте подрібнені часник, імбир та перець чилі. Перемішайте та смажте ще 2 хв.

Викладіть м‘ясо у форму та додайте спеції: кардамон, чорний перець горошком, гвоздику, мелений коріандр, духмяний перець горошком та сіль. Перемішайте.

Зверху викладіть обсмажену цибулю з часником, імбиром та перцем чилі. Залийте третиною суміші мінеральної води та сметани.

Накрийте фольгою та запікайте 1 год. за температури 200°C. Кожні 15 хв. поливайте страву розведеною сметаною.