Вівсяно-маковий торт

Все буде смачно

вівсяно-маковий-торт-з-карамелізованими-вівсяними-пластівцями2

вівсяні пластівці «екстра-3» – 350 г

мак – 100 г

згущене молоко – 400 г

вершкове масло – 320 г

молоко (3,2%) – 125 мл

цукор – 550 г

родзинки – 50 г

курага – 50 г

волоські горіхи – 50 г

яблука – 5 шт.

яйця – 6 шт.

смородина – 100 г

кориця – 5 г

коньяк – 40 мл

сіль – 2 г

для оздоблення:

мигдаль – 50 г

курага – 100 г

сушена журавлина – 50 г

Замочений у воді мак перетріть в кавомолці. Додайте вершкове масло, цукор (25 г), молоко. Проваріть 20 хв.

Змішану з цукром смородину проваріть 10 хв., перетріть через сито, додайте до маку. Родзинки та курагу  замочіть у гарячій воді, дрібно наріжте і додайте до суміші. Туди ж покладіть  вівсяні пластівці (100 г), горіхи і натерті яблука (2 шт.).

Введіть збиті  жовтки. Частинами додайте збиті з цукром (50 г) білки. Викладіть масу у форму. Розрівняйте. Випікайте 40 хв. за температури 180°C. Остудіть.

Закарамелізуйте яблука: очистіть їх та наріжте кубиками. Обсмажте в сковороді з вершковим маслом, цукром (300 г) та корицею до карамельного відтінку.

Окремо обсмажте на вершковому маслі з цукром (125 г) вівсяні пластівці (250 г). Для просочування коржа – збийте на паровій бані жовтки (3 шт.), додайте згущене молоко та коньяк, проваріть кілька хвилин.

Змастіть вівсяно-маковий корж поливкою, на центр викладіть карамелізовані яблука. Потім ще двічі по черзі полийте пиріг  та посипте карамелізованою вівсянкою. Прикрасьте мигдалем, курагою та сушеною журавлиною. Дайте настоятися 1 год.

 

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля