Курячі ніжки, фаршировані вівсянкою

Все буде смачно

курячі-ноги

вівсяні пластівці («геркулес») – 200 г

курячі стегенця – 3 шт.

цибуля – 1 шт.

сметана (21%) – 60 мл

молоко (2,5%) – 50 мл

яйця – 2 шт.

вершкове масло – 30 г

олія – 270 мл

часник – 1 зубчик

лимон – 1 шт.

сіль – 15 г

паприка – 3 г

коріандр – 3 г

чорний мелений перець – 9 г

чебрець – 3 г

для соусу:

сметана (21 %) – 200 мл

солоний огірок – 1 шт.

петрушка – 10 гілочок

сіль – 5 г

паприка – 3 г

Зі стегенець зніміть шкірку та відріжте її разом з останнім суглобом гомілки. Змішайте вичавлений  часник, сметану, сіль та перець. Натріть маринадом шкірку та залиште на 20 хв.

Обсмажте подрібнену цибулю. Додайте вівсяні пластівці (100 г) і смажте ще кілька хвилин.

Зріжте зі стегенець м’ясо, перекрутіть через м’ясорубку. Змішайте фарш з обсмаженою вівсянкою та цибулею. Додайте лимонну цедру, перець, сіль, чебрець, паприку і коріандр. Подрібніть блендером до однорідності.

Наповніть курячим суфле шкірку, краї загорніть всередину. Занурте в збиті з молоком яйця і обкачайте у вівсяних пластівцях з сіллю та перцем. Обсмажте стегенця в олії, а потім запікайте 30 хв. за температури 180°C.

Для соусу – натертий солоний огірок змішайте зі сметаною, подрібненою петрушкою, сіллю та паприкою.