Тістечка «Київські каштани» від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

Тетяна Литвинова вже розповідала, як приготувати торт «Чорнослив у шоколаді». А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Поділилася рецептом ще одного розкішного десерту з гармонійним поєднанням чорносливу, горіхів і шоколаду – фантастичних тістечок, відомих уже півстоліття під назвою «Київські каштани».

Складові:

яйця – 5 шт.

вершкове масло – 200 г

сода – 6 г

лимонний сік – 5 мл

борошно – 360 г

Для начинки:

волоські горіхи – 6 шт.

чорнослив – 240 г

сухе червоне вино – 250 мл

для глазурі:

цукор – 75 г

молоко – 55 мл

какао – 75 г

масло – 75 г

кокосова стружка – 75 г

pechene_kashtany_kpm3

Приготування:

Зваріть круто яйця. Охолодіть їх і вийміть жовтки.

Розітріть жовтки на ситі. Збийте з цукром м’яке вершкове масло і додайте перетерті жовтки.

Погасіть соду лимонним соком і підмішайте в масу. Додайте борошно і місіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук і з нього не сформується куля. Накрийте його плівкою і поставте в холодильник.

Підсмажте четвертинки горіхів, охолодіть їх і перетріть руками, щоб злетіло лушпиння. Чорнослив промийте, залийте червоним вином і проваріть протягом 7 хвилин на середньому вогні. Дайте йому спокій, поки не охолоне. Вийміть з чорносливу кісточки і нафаршируйте його горіхами.

Остигнуте тісто поділіть на 4 частини. З кожної скачайте ковбаску і розріжте на 6 шматочків. З кожного шматка сформуйте кульки. Відкрийте їх на долоні і покладіть фарширований горіхом чорнослив. Заліпіть і знову сформуйте кулю.

Викладіть на деко з пергаментом і випікайте 15 хвилин при температурі 180 ° C. Охолодіть.

Приготуйте глазур, як в попередньому рецепті. Остигнулі кульки виделкою опустіть в глазур, а потім обкатайте в кокосовій стружці. Викладіть на решітку, щоб застигла глазур.