Риба у тісті

Все буде смачно

риба в тєстє

тушка хека – 1 шт.

вершкове масло – 70 г

цибуля – 1 шт.

морква – 1 шт.

лимон – 1 шт.

борошно – 250 г

яйце – 2 шт.

кріп – 4 гілочки

петрушка – 2 гілочки

томатна паста – 20 г

сіль – 16 г

чорний мелений перець – 5 г

орегано – 3 г

насіння льону – 50 г

вода – 125 мл

олія – 60 мл 

Змішайте яйце, воду, олію та сіль. Додайте борошно, вимісіть тісто та залиште на 30 хв.

Із тушки хека через розріз у животику дістаньте хребет, розкрийте рибу «книжкою». Натріть сіллю, перцем, меленим орегано, збризніть соком лимона та залиште маринуватися на 10 хв.

Для начинки обсмажте подрібнену цибулю та натерту моркву, додайте томатну пасту, сіль, чорний мелений перець, подрібнені кріп та петрушку.

Розкачайте тісто в три тонкі пласти, змастіть вершковим маслом, присипте кропом. На середину першого пласта викладіть «книжечку» з риби. Покладіть на неї масло, викладіть начинку та закрийте рибу.

Загорніть хека у тісто, перекладіть на інший пласт швом донизу, знову загорніть. Так само перекладіть та загорніть у третій пласт тіста.

Верх пирога змастіть жовтком, присипте насінням льону. Запікайте у розігрітій до 180°C духовці 50 хв.