PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Запечений хек у горщиках

Все буде смачно

хек в горшику

філе хека – 450 г

рис (довгозернистий) – 300 г

цибуля ріпчаста – 1 шт.

сметана (20%) – 100 мл

морква – 1 шт.

твердий сир «гауда» – 100 г

вершкове масло – 60 г

олія – 80 мл

імбир сухий – 3 г

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 6 г

вода – 500 мл

Рис залийте водою, посоліть, поперчіть та залиште набрякати на 10 хв. У глиняні горщики покладіть вершкове масло, шматочки обсмаженого філе хека, підсмажені цибулю з морквою, присипте меленим імбиром. Далі викладіть рис.

Рідину зі спеціями, що залишилася після рису, змішайте з сумішшю сметани і води та розподіліть по горщиках. Накрийте їх кришечками та відправте у розігріту до 200°C духовку на 30 хв. За 5 хв. до готовності присипте натертим сиром.