Французькі картопляні кубики

Все буде смачно

франц-кубікі-(1)

картопля — 1,5 кг (10 шт.)

вершки (33%) — 250 мл

яблуко (зелене) — 1 шт.

груша — 1 шт.

лимон — 1 шт.

вершкове масло — 30 г

цибуля — 1 шт.

зелена цибуля — 2 пера

часник — 2 зубчики

чебрець (свіжий) — 2 гілочки

олія — 40 мл

сіль — 14 г

чорний мелений перець — 6 г

Яблуко, грушу та картоплю наріжте тонкими слайсами. Фрукти скропіть лимонним соком. Слайси картоплі вимочіть у воді. Змішайте вершки з сіллю та чорним меленим перцем.

На деко з пергаментом викладіть слайси фруктів, присипте подрібненою цибулею, розкладіть шматочки вершкового масла. Зверху викладіть слайси картоплі. Посоліть та поперчіть.

Знову викладіть шар картоплі, змастіть її вершками. Продовжуйте викладати картоплю шарами до верху форми, чергуючи посипання сіллю з перцем та змащування вершками.

Загорніть на картоплю пергамент, накрийте форму фольгою. Випікайте впродовж 50 хв. за температури 200°C. Остудіть та наріжте запіканку кубиками.

Прогрійте в олії чебрець з часником, потім обсмажте в ній картопляні кубики до золотавості.