Фарширована картопля у шубці з бекону

Все буде смачно

kartoshka-s-bekonom

картопля – 900 г

індичка (філе) – 150 г

яловичина (м’якоть, тонкий край) – 150 г

печериці – 300 г

молоко (2,5%) – 500 мл

бекон (слайси) – 12 шт.

морква – 1 шт.

цибуля ріпчаста – 2 шт.

зелена цибуля – 2 пера

солодкий болгарський перець – 1 шт.

консервована кукурудза – 100 г

часник – 3 зубчики

петрушка – 10 гілочок

кінза – 5 гілочок

масло вершкове – 20 г

олія соняшникова – 40 мл

сметана (20%) – 30 мл

сушений базилік – 3 г

червоний мелений перець – 3 г

чорний мелений перець – 7 г

сіль – 17 г

вода – 500 мл

Приготуйте начинки. Для м’ясної – пропустіть через м’ясорубку м’ясо індички,  яловичину, цибулю, часник та моркву. Додайте подрібнену кінзу, сіль, сушений базилік, червоний мелений перець та чорний мелений перець. Перемішайте.

Для грибної начинки – обсмажте порізані кубиком шампіньйони, посоліть, поперчіть, зніміть з вогню, остудіть та перемішайте зі сметаною.

Для овочевої начинки – обсмажте до м’якості півкільця цибулі, додайте пропущений через прес часник, консервовану кукурудзу, порізаний кубиком болгарський перець, нарізані петрушку та зелену цибулю. Посоліть, поперчіть, зніміть з вогню.

У каструлі нагрійте молоко з водою, додайте вершкове масло та сіль, закип’ятіть. Із картоплі виріжте серцевини, проваріть картоплю з отворами у киплячій молочній суміші до напівготовності.

Проварену картоплю нафаршируйте різними начинками, огорніть беконом та сколіть зубочистками. Запікайте картоплю у розігрітій до 180°C духовці впродовж 40 хв.