Шоколадно-картопляний торт: рецепт покроковий

Все буде смачно

Як приготувати шоколадно-картопляний торт? Як об’єднати два, здавалося б, несумісних інгредієнта? Рецепт такого десерту ви знайдете в нашому матеріалі. Покрокове керівництво, як приготувати шоколадно-картопляний торт, яким ви 100% здивуєте всіх своїх гостей.

Інгредієнти:

  • картопля – 400 г
  • вершкове масло – 210 г
  • яйця – 4 шт.
  • шоколад чорний (70%) – 270 г
  • борошно – 480 г
  • какао – 100 г
  • вершки (33 %) – 100 мл
  • цукор – 1 кг
  • мускатний горіх мелений – 1 г
  • желатин – 20 г
  • кориця мелена – 8 г
  • сода – 12 г
  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • волоські горіхи – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • вода – 600 мл

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відваріть, злийте воду, просушіть на вогні кілька хвилин та поламайте у гарячу картоплю шоколад.
  2. Розімніть шоколадно-картопляну масу на пюре, додайте корицю та мускатний горіх, перемішайте.
  3. Окремо збийте вершкове масло з цукром. Додайте збиті до однорідності яйця та шоколадно-картопляну суміш. Перемішайте.
  4. З‘єднайте борошно, какао, соду. Поступово додайте сухі інгредієнти до тіста, чергуючи з додаванням молока. Вимісіть до однорідності.
  5. Додайте подрібнені горіхи та вилийте тісто у форму. Випікайте у впродовж 40 хв. за температури 160°C.

Готуємо глазур.

  1. Для цього зваріть інвертний сироп – змішайте у сотейнику цукор, воду та лимонний сік, варіть протягом 40 хв.
  2. Змішайте вершки з розламаним шоколадом, залийте гарячим інвертним сиропом, перемішайте до однорідності та додайте набряклий у воді желатин. Перебийте масу блендером, не відриваючи його від дна. Процідіть через сито.
  3. Готовий бісквіт дістаньте із духовки, трохи остудіть. Полийте половиною теплої глазурі, залиште на 10 хв. Потім полийте торт другим шаром глазурі.
  4. Поставте на 1 год. у холодильник, присипте подрібненими горіхами.