PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Картопляні кнедлики з салом та грибами

Все буде смачно

кнедли

картопля – 400 г

шампіньйони – 200 г

підчеревина – 200 г

сало – 75 г

яйце – 1 шт.

ріпчаста цибуля – 2 шт.

огірки мариновані – 2 шт.

петрушка – 2 гілочки

кріп – 2 гілочки

борошно – 50 г

перець чорний мелений – 2 г

перець чорний горошком – 2 шт.

лавровий лист – 2 шт.

сіль – 15 г

мускатний горіх – 1 г

лимон – 1 шт.

вода – 50 мл

Картоплю з цибулею натріть на дрібній терці, відіжміть. Сік залиште відстоятися, щоб виділився крохмаль. До картопляної маси додайте сік лимона, яйце, сіль, мускатний горіх та отриманий з соку крохмаль.

Для начинки – підсмажте порізане кубиком сало, додайте шампіньйони. Коли випарується рідина, додайте подрібнену цибулю та смажте ще 5 хв. Посоліть, поперчіть, змішайте з подрібненою петрушкою.

Із картопляного тіста сформуйте кульки, обкачайте їх у борошні, притисніть, викладіть начинку, защипніть краї та знову обкачайте у борошні.

Закип‘ятіть воду з сіллю, лавровим листом та горошинами чорного перцю. Відваріть кнедлики впродовж 10 хв. Просушіть.

Для засмажки – витопіть з брусочків підчеревини жир, шкварки дістаньте шумівкою. На жирі – обсмажте кнедлики 5 хв. Готову страву присипте шкварками, кропом, кубиками маринованого огірка.