Торт «Чорнослив у шоколаді» від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

М’який шоколадний бісквіт, легкий сметанний крем з ароматними шматочками чорносливу і підсмаженими горішками, а також гладка і апетитна матова глазур – кулінарний експерт Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати торт «Чорнослив у шоколаді».

Складові:

яйця – 2 шт.

згущене молоко – 1 банка

борошно – 160 г

сода – 12 г

лимонний сік – 18 мл

чорнослив – 400 г + 10 шт. для прикрас

волоські горіхи – 160 г

мелена кава – 15 г

вода

коньяк – 18 мл

какао – 75 г

соняшникова олія – ​​40 мл

шоколадне масло – 50 г

для крему:

сметана (20%) – 500 мл

білок – ½ шт.

цукор – 200 г

для глазурі (1 порція):

цукор – 75 г

молоко – 55 мл

какао – 75 г

масло – 75 г

для декору:

чорний шоколад – 150 г

торт чернослив в шоколаде

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 ° C. Збийте яйця зі згущеним молоком. Змішайте какао з маслом і з’єднайте з яєчно-молочною сумішшю. Додайте половину борошна, а потім – гашену лимонним соком соду. Додайте борошно, що залишилося.

Форму застеліть пергаментом, змастіть шоколадним маслом і вилийте в неї тісто. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 180 ° C. Готовий бісквіт охолодіть прямо у формі на рушнику з льодом. Потім загорніть в плівку і покладіть в холодильник на годину.

Чорнослив помийте і замочіть у воді на 1,5-2 години. Потім вийміть з нього кісточки. Обсушить чорнослив і поріжте його. Горіхи підсмажте, очистіть їх від лушпиння і також поріжте ножем.

Приготуйте крем. Сметану викладіть на марлю, яка розміщена на друшляку. Зав`яжіть кінці, накрийте тарілкою і поставте на неї гніт. Поставте в холодильник на 1,5-2 години.

Потім додайте до сметані ½ збитого білка і цукор – збийте до пишної маси, постійно збільшуючи обороти міксера.

Залийте мелену каву окропом і залиште настоюватися. Додайте коньяк.

Розріжте корж на 3 пласта. Просочіть кавою з коньяком нижні два коржа, а потім змастіть їх по черзі кремом. Розподіліть поверх крему подрібнені чорнослив і горіхи. Верхівку торта і боки теж змастіть кремом, але не посипайте.

Поставте торт в холодильник на 10 хвилин, щоб поверхня застигла.

Зробіть з розтопленого шоколаду метелики і залиште їх у холодильнику, щоб застигли.

Приготуйте глазур. Налийте в сотейник молоко і додайте вершкове масло. Нагрівайте суміш на повільному вогні. Окремо змішайте какао з цукром. Як тільки масло розтане, додайте суміш какао в сотейник. Помішуючи, доведіть масу до кипіння і вимкніть. Залиште на 4-5 хвилин охолоджуватися.

Покрийте глазур’ю верхівку і боки торта за два етапи. Після першого покриття охолодіть торт в холодильнику протягом 5 хвилин.

Прикрасьте торт шоколадними метеликами.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля