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
Торт Чорнослив у шоколаді: покроковий рецепт від Тетяни Литвинової | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт «Чорнослив у шоколаді» від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

М’який шоколадний бісквіт, легкий сметанний крем з ароматними шматочками чорносливу і підсмаженими горішками, а також гладка і апетитна матова глазур – кулінарний експерт Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати торт «Чорнослив у шоколаді».

Складові:

яйця – 2 шт.

згущене молоко – 1 банка

борошно – 160 г

сода – 12 г

лимонний сік – 18 мл

чорнослив – 400 г + 10 шт. для прикрас

волоські горіхи – 160 г

мелена кава – 15 г

вода

коньяк – 18 мл

какао – 75 г

соняшникова олія – ​​40 мл

шоколадне масло – 50 г

для крему:

сметана (20%) – 500 мл

білок – ½ шт.

цукор – 200 г

для глазурі (1 порція):

цукор – 75 г

молоко – 55 мл

какао – 75 г

масло – 75 г

для декору:

чорний шоколад – 150 г

торт чернослив в шоколаде

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 ° C. Збийте яйця зі згущеним молоком. Змішайте какао з маслом і з’єднайте з яєчно-молочною сумішшю. Додайте половину борошна, а потім – гашену лимонним соком соду. Додайте борошно, що залишилося.

Форму застеліть пергаментом, змастіть шоколадним маслом і вилийте в неї тісто. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 180 ° C. Готовий бісквіт охолодіть прямо у формі на рушнику з льодом. Потім загорніть в плівку і покладіть в холодильник на годину.

Чорнослив помийте і замочіть у воді на 1,5-2 години. Потім вийміть з нього кісточки. Обсушить чорнослив і поріжте його. Горіхи підсмажте, очистіть їх від лушпиння і також поріжте ножем.

Приготуйте крем. Сметану викладіть на марлю, яка розміщена на друшляку. Зав`яжіть кінці, накрийте тарілкою і поставте на неї гніт. Поставте в холодильник на 1,5-2 години.

Потім додайте до сметані ½ збитого білка і цукор – збийте до пишної маси, постійно збільшуючи обороти міксера.

Залийте мелену каву окропом і залиште настоюватися. Додайте коньяк.

Розріжте корж на 3 пласта. Просочіть кавою з коньяком нижні два коржа, а потім змастіть їх по черзі кремом. Розподіліть поверх крему подрібнені чорнослив і горіхи. Верхівку торта і боки теж змастіть кремом, але не посипайте.

Поставте торт в холодильник на 10 хвилин, щоб поверхня застигла.

Зробіть з розтопленого шоколаду метелики і залиште їх у холодильнику, щоб застигли.

Приготуйте глазур. Налийте в сотейник молоко і додайте вершкове масло. Нагрівайте суміш на повільному вогні. Окремо змішайте какао з цукром. Як тільки масло розтане, додайте суміш какао в сотейник. Помішуючи, доведіть масу до кипіння і вимкніть. Залиште на 4-5 хвилин охолоджуватися.

Покрийте глазур’ю верхівку і боки торта за два етапи. Після першого покриття охолодіть торт в холодильнику протягом 5 хвилин.

Прикрасьте торт шоколадними метеликами.