Жюльєн з куркою і грибами від Тані Литвинової

Все буде смачно

По-французьки вишуканий. З соковитими шматочками курячого філе і підсмаженими грибочками. Пронизаний фантастично ніжним молочно-вершковим соусом бешамель. Популярний і вишуканий. На вашій кухні сьогодні – жюльєн!

Інгредієнты:

куряче філе – 150 г

печериці – 150 г

цибуля ріпчаста – 80 г (для гасіння) + 145 г (для бульйону)

сир твердий («Гауда») – 60 г

соняшникова олія (рафінована) – 15 мл

вершкове масло – 15 г

сіль – 10 г (2 ч.л.)

лавровий лист – 1 шт.

запашний перець – 1 горошина

гвоздика – 1 бутон

біле сухе вино – 50 мл

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гречка від Ігоря Місевича

148219Приготування:

Відваріть куряче філе в окропі, додавши в нього цибулину, сіль, перець, лаврове листя і гвоздику.

Лук і шампіньйони наріжте методом «жульєн».

Тушкуйте цибулю в суміші рослинного масла і вершкового масла 15 хвилин. Потім додайте біле сухе вино і тушкуйте ще 5 хвилин. Викладіть цибулю на серветку.

На окремій сковороді підсушіть печериці.

Змішайте в мисці нарізане філе, гриби і цибулю, залийте соусом бешамель і все добре перемішайте.

Розкладіть жульен по кокотницах або порційних керамічних формочках і густо посипте натертим сиром.

Поставте блюдо в попередньо розігріту духовку.

Запікайте при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10-15 хвилин.