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
(Русский) Как приготовить торт "Лебединое озеро"? | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт «Лебедине озеро» від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Самвел Адамян поділився рецептом торта-мрії «Лебедине озеро».

Інгредієнти:

яйця – 11 шт.

цукор – 575 г

какао – 150 г

розпушувач – 5 г

крохмаль – 106 г

вершкове масло – 545 г

борошно – 60 г

молоко – 135 мл

волоські горіхи – 100 г

згущене молоко – 500 г

лимонна кислота – 1 г

цукрова пудра – 155 г

вершки – 200 г

53cc91d641acdf40b6c98276d2fe0ff6

Приготування:

Білки відокремте від жовтків. Жовтки з половиною цукру розітріть добіла. Змішайте крохмаль з розпушувачем і какао та просійте через сито в збиті жовтки. Перемішайте.

Білки збийте з цукром на стійку піну. Додайте чверть білків до решти маси та перемішайте. Додайте білки, що залишилися, і перемішайте. Вилийте тісто в форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном.

Випікайте бісквіт в духовці впродовж 30-35 хвилин за температури 180°C.

Охолодіть його та розріжте на 2 рівних коржа.

Яйце розітріть з цукром добіла. Додайте розтоплене та остигле вершкове масло й збийте міксером до однорідності.

Додайте молоко та перемішайте міксером.

Борошно змішайте з крохмалем і додайте до маси. Перемішайте, накрийте миску з тістом харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин.

Вилийте тісто на деко, застелене пергаментом, та розрівняйте лопаткою. Випікайте в розігрітій до 160°C духовці впродовж 5-7 хвилин. Готову вафлю остудіть і розітріть на крихти.

Горіхи подрібніть качалкою та змішайте з вафельними крихтами. Білки збийте з цукром на стійку піну.

Вафельні крихти з горіхами додайте до білків і перемішайте. Деко застеліть пергаментом. Зверху поставте форму для випічки та намалюйте всередині олівцем коло. Переверніть пергамент.

Викладіть безе в центр кола та розрівняйте по контурах. Повторіть процедуру ще раз. Випікайте коржі безе за температури 160°C упродовж 25 хвилин. Вимкніть духовку та залиште деко в духовці на годину.

Для крему вершкове масло збийте міксером упродовж хвилини. Поступово влийте згущене молоко, не перестаючи збивати. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник.

Коржі викладіть в такому порядку: бісквіт – безе – безе – бісквіт.

Кожен корж змастіть кремом товщиною 5 мм. Борти та верхівку торта також змастіть кремом. Поставте торт у холодильник на 15 хвилин. Змастіть верх і боки торта кремом, що залишився. Поставте ще раз у холодильник на 15 хвилин.

Для глазурі розтопіть вершкове масло. Додайте молоко, цукор і перемішайте. Доведіть до кипіння. Додайте какао через сито та проваріть 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

Покрийте торт остиглою глазур’ю та поставте в холодильник на годину.

Для прикрас яйце збийте з цукром і лимонною кислотою на стійку піну.

Сформуйте шиї та крила. Підсушіть в духовці годину за температури 100°C. Залиште в духовці ще на годину.

Вершки збийте з цукровою пудрою. У центр торта викладіть 6 гірок вершків. Прикріпіть до них шиї та крила лебедів.