PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+PCEtLVN0aWNreSBSaWdodC0tPg0KDQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowOyB9DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxMzQwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE1MDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMjQwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQo8L3N0eWxlPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgLS0+DQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzM0MDc0OTY4MyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+
(Русский) Как приготовить лимонные пирожные? | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Лимонні тістечка від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Зірка проекту «МастерШеф» Самвел Адамян відшукав рецепт лимонних тістечок в бабусиному блокноті і удосконалив його власними кулінарними відкриттями.

Інгредієнти:

Тісто:

борошно – 500 г

розпушувач1,5 ч. л.

цукор150 г

сільщіпка

вершкове масло100 г

сметана (20%) – 200 г

яйця2 шт.

Крем:

яєчні білки4 шт.

цукор200 г

вода100 мл

лимонний сік2,5 ст. л.

Лимонна заливка:

цукор380 г

вершкове масло200 г

яєчні жовтки4 шт.

лимони2 шт.

ывапру

Приготуйте тісто:

Яйця розітріть з цукром, додайте м’яке вершкове масло, а потім сметану. Змішайте все до однорідності.

Борошно змішайте з розпушувачем та сіллю. Додайте частинами суху суміш до рідкої. Тісто буде трохи липнути до рук. Змастіть руки рослинним маслом і розділіть тісто навпіл. Кожну частину загорніть в харчову плівку і притисніть, щоб вийшов корж.

Поставте тісто в морозилку на 10 хвилин. Потім розкачайте його на пергаменті в пласт товщиною 2-3 см. Обріжте краї тіста за розміром аркуша А4, надаючи йому форму прямокутника.

Перенесіть тісто на деко з пергаментом. Те ж саме зробіть з другою частиною. Наріжте кожен пласт на однакові прямокутники меншого розміру.

Щоб коржі не підгоріли, накрийте їх пергаментом, а на нижній ярус духовки поставте деко з тонким шаром солі.

Коржі разом з обрізками тіста випікайте приблизно 15 хвилин при температурі 200°C до легкого золотистого відтінку.

Приготуйте крем:

Воду з цукром доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть сироп 5-7 хвилин. Готовий сироп у холодній воді утворює м’яку кульку. Зніміть його з вогню, додайте сік лимона та інтенсивно перемішайте.

До білків додайте лимонний сік і збийте їх міксером протягом 5-7 хвилин до густої стійкої піни. Тонкою цівкою влийте сироп в білкову масу. Збивайте ще близько 5 хвилин до повного застигання крему.

Приготуйте лимонну заливку:

Зніміть цедру з одного лимона. Вичавіть сік з двох лимонів. Змішайте його з половиною цукру і доведіть до кипіння на середньому вогні. Жовтки розітріть з цукром, що залишився.

Залийте жовтки гарячим соком, ретельно розмішайте і прогрівайте на невеликому вогні, помішуючи до загустіння маси. Процідіть заливку через сито і додайте порціями м’яке масло. Розмішайте. Накрийте плівкою і охолодіть в холодильнику.

Сформуйте тістечка:

Розподіліть остиглу заливку шаром 2-3 мм по одній частині прямокутників на пергаменті. Зверху нанесіть крем шаром 1,5 див. Впритул викладіть на крем прямокутники тесту з другого коржа.

Зверху так само нанесіть заливку і крем. Спечені обрізки тіста розітріть качалкою на крихти і посипте ними поверхню десерту. Розділіть тістечка на окремі порції за допомогою нитки. Поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин.