Салат «Різдвяний вінок»

Все буде смачно

salat-rozhdestvenskiy-venok-reсept

картопля (середня) — 3 шт. 

цибуля — 1 шт.

солоні огірки (середні) — 1 шт.

куряче філе — 500 г

чорнослив (без кісточок) — 10 шт.

печериці — 100 г (3-4 шт.)

морква — 1 шт. 

твердий сир «гауда» — 100 г

олія — 40 мл

волоські горіхи — 200 г

сіль — 4 г

чорний мелений перець — 2 г

для відварювання філе:

чорний перець горошком — 5 шт.

лавровий лист — 2 шт.

для «голландського» соусу:

яйця — 3 шт.

лимон — 1 шт.

вершкове масло — 100 г

сіль — 5 г

чорний мелений перець — 1 г

вершки (18%) — 80 мл

діжонська гірчиця — 10 мл

Приготуйте “голландський” соус: розтопіть на паровій бані вершкове масло. Додайте перець, сіль, лимонний сік та жовтки. Помішуючи, влийте вершки та покладіть діжонську гірчицю. Проваріть до загущення.

Сформуйте салат. Викладіть навколо банки відварену та нарізану картоплю. Посоліть, поперчіть та змастіть соусом. Зверху покладіть подрібнені солоні огірки.

Наступний шар – розірване на волокна відварене куряче філе та соус. За ним – подрібнений чорнослив. Далі – обсмажені печериці з цибулею. Посоліть та поперчіть.

Наступним шаром вкладіть натерту відварену моркву, змастіть соусом.  Покладіть шар дрібно натертого сиру, а на нього – подрібнені горіхи. Змастіть соусом. Прикрасьте кропом, овочами та зернами гранату.