PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Запечена бараняча нога

Все буде смачно

K

бараняча нога – 4 кг

біле сухе вино – 400 мл

цибуля ріпчаста – 2 шт.

морква – 2 шт.

лимони – 2 шт.

часник – 9 зубчиків

розмарин – 5 гілочок

м’ята – 5 гілочок

сіль – 30 г

чорний мелений перець – 6 г

олія – 20 мл

зіра – 9 г

гілочка ялинки – 1 шт. (15 см)

Зріжте з баранячої ноги зовнішній та внутрішній жир. Гілку ялинки поріжте на шматки, розітріть з сіллю та натріть м’ясо. Присипте зверху перцем, а всередині – зірою. Залиште маринуватися.

Потім приберіть гілочки ялинки та натріть м‘ясо перетертою сумішшю м‘яти, розмарину, цедри лимона, часнику, зіри та олії. Зафіксуйте форму ноги ниткою. Зробіть у м’ясі проколи, нашпигуйте його розмарином та часником.

У рукав для запікання покладіть баранячу ногу, шматочки цибулі, моркви, лимона. Запікайте впродовж 2 год. за температури 180°C. Полийте м’ясо білим сухим вином та поверніть у духовку ще на 30 хв.