PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Курка, запечена у тісті

Все буде смачно

recipe_second_-dishes-20

для тіста:

борошно – 500 г

кмин – 2 г

сіль – 5 г

вода – 300 мл

для начинки:

свинина (ошийок) — 200 г

яблуко  кисло-солодке («голден») — 1/2 шт.

арахіс (смажений)— 75 г

цибуля — 1/2 шт.

вершкове масло — 25 г

часник – 3 зубчики

панірувальні сухарі —  30 г

сіль – 5 г

лавровий лист — 2 шт.

бекон – 150 г

для маринаду:

біле сухе вино – 125 мл

вершки (10%) – 125 мл

сухий часник – 3 г

сіль – 5 г

Змішайте борошно, кмин та сіль з водою, замісіть тісто, загорніть у плівку та залиште на 30 хв.

Для начинки – свинину пропустіть через м’ясорубку. Додайте кубики яблука, крихти арахісу, подрібнену цибулю, м‘яке масло, часник, панірувальні сухарі та сіль.

Із курки дістаньте каркас. Змішайте вино, вершки, сухий часник та сіль. Просочіть курку маринадом, начиніть фаршем, закріпіть отвори зубочистками, зв‘яжіть ніжки.

Розкачайте тісто, покладіть лаврове листя, зверху викладіть курку. На грудку «ялиночкою» викладіть смужки бекону. Защипніть краї тіста.  Випікайте 1,5 год. за температури 180°C.