6 ефектних новорічних десертів

Все буде смачно

До Нового року залишилося зовсім трохи. І всі ми з нетерпінням чекаємо його і прикидаємо, що поставимо на стіл. А яке свято без солодкого? Ми підібрали рецепти новорічних десертів 2017 року з фото, і сподіваємося, що це допоможе вам порадувати себе і близьких найсмачнішими солодощами!

Читайте також: цікаве меню на Новий рік 2017

Домашні цукерки з ківі

  • 3 ківі
  • 3 ст. л. меду
  • 150 г кокосової стружки

Приготування:

Ківі чистимо від шкірки і нарізаємо невеликими кружечками. Потім кладемо в чашу блендера, додаємо кокосову стружку і мед. Перемішуємо до однорідної маси.

З отриманої маси робимо невеликі кульки, обвалюють їх в кокосовій стружці.

Ставимо в холодильник на 3-4 години. Можна подавати.

Щоб було зовсім святково, можна загорнути кожну цукерку в красиву обгортковий папір.

Печиво «Мавпочка»

Вам знадобляться:

  • 150 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 0,2 склянки молока
  • 0,2 склянки вершків (можна замінити сухим молоком або згущеним молоком)
  • 0,2 ч. л. ваніліну
  • шоколад
  • кондитерське посипання
  • глазур
  • пекарські папір

Приготування:

Яйця розбиваємо в каструльку, додаємо ванілін і цукор, розтираємо до однорідності. Вливаємо в масу холодне молоко, ретельно все перемішуємо. Ставимо каструльку на плиту на слабкий вогонь і проварюємо суміш до густоти сметани, постійно її помішуючи. Відставляємо в сторону і даємо охолонути.

Розтираємо борошно з маслом в жирну крихту, вливаємо остигнулу яєчну масу, вимішуємо пластичне м’яке тісто. Якщо тісто виходить занадто липким, додаємо борошно.

Прибираємо готове тісто на 15-20 хвилин в холодильник, потім розгортаємо в пласт товщиною 1-1,5 см. За допомогою формочки, трафарету або ножа вирізаємо з тіста овали з «вушками» – основи для мордочки мавпи.

Прогріваємо духовку до 200 градусів, викладаємо печиво на застелений пекарськім папером деко і запікаємо в духовці до легкого зарум’янювання.
Витягуємо і даємо печиву охолонути.

У цей час розтоплюємо на водяній бані шоколад для прикраси. Нам потрібен шоколад темний і світліший, тому найзручніше розділити шоколад на дві рівні частини і розтоплювати в різних каструльках. В одній буде тільки шоколад, а в іншу додамо трохи сухого молока, згущеного молока або вершків.

За допомогою шоколаду прикрашаємо печиво як на фотографії. З кондитерського посипання робимо носик.

Даємо печиву повністю застигнути. Готово!

Новорічний торт «Ялинка»

  • 200 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 60 г цукрової пудри
  • 380 г борошна
  • 3 г розпушувача тіста
  • 100 г білого шоколаду
  • 180 г кокосової стружки
  • 1 ч. л. картопляного крохмалю
  • 100 мл вершків (20%)
  • 2 яєчних жовтки
  • 100 г сметани

Приготування:

Жовтки збиваємо до білизни, засипаємо половину цукру і збиваємо ще хвилини 3. Всипаємо цукор, що залишився, додаємо сметану. Тепер додаємо масло і розтираємо суміш до однорідності.

Борошно (1 склянка) перемішуємо з розпушувачем, просіваємо і вводимо в масу. Досипаємо ще склянку борошна, вводимо, додаємо решту борошна і знову вмішуємо. Повинно вийти круте тісто, яке не липне до рук. Ставимо тісто в холодильник.

З паперу вирізаємо зірку великого розміру. Усередині малюємо ще 5-6 зірочок, одну усередині іншої, як матрьошки.

Прогріваємо духовку до 200 градусів.

Розкачуємо тісто пластами товщиною 6-7 мм. Вирізаємо з тіста зірки за нашими шаблонами. Повинно вистачити на все.

Кожен корж випікаємо хвилин 10. Поки коржі печуться, робимо крем: на водяній бані топимо шоколад з вершками; охолоджуємо до кімнатної температури.

Кокосову стружку подрібнюємо в кавомолці (якщо потрібно), перемішуємо з цукровою пудрою і чайною ложкою крохмалю. Змішуємо з шоколадно-вершковою масою.

Крем наносимо на коржі і даємо підсохнути. Тепер ставимо зірки один на одного (в основі торта найбільша зірка).

За бажанням в крем можна додати розмелені фісташки, тоді на столі буде зелена ялинка.

Яблука в снігу

  • 4 невеликих яблука
  • 100 г цукру
  • солодкий попкорн
  • гаряча вода

Приготування:

Яблука ретельно миємо, обсушуємо паперовими рушниками і насаджуємо на дерев’яні шпажки (можна використовувати шпажки з дерева для домашнього шашлику, які потрібно заздалегідь вимочити в воді).

У каструлю засипаємо цукор, вливаємо 5 ст. л. гарячої води, ставимо каструлю на слабкий вогонь і доводимо рідину до кипіння, постійно помішуючи. Коли закипить, мішати перестаємо – замість цього починаємо обертати саму каструльку. Потрібно довести суміш до стану карамелі золотистого відтінку.

Занурюємо кожне яблуко в приготований сироп, а потім паніруємо в злегка розкришеному попкорні. Тепер викладаємо яблука на тарілку, застелену харчовою плівкою так, щоб карамель НЕ липнула до плівки.

Ставимо яблука в холодильник – карамель повинна застигнути.

Якщо хочете, яблука можна запекти, тоді десерт буде м’якше.

Цитрусовий десерт

  • 5 мандаринів
  • 4 яйця
  • 250 мл жирних вершків (33%)
  • 100 г цукру
  • вода

Приготування:

Варимо сироп: насипаємо цукор в каструльку, заливаємо водою і варимо до загустіння, постійно помішуючи.

Відокремлюємо жовтки від білків (білки не знадобляться). Збиваємо жовтки міксером. Тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп в жовтки, продовжуючи збивати. Даємо крему охолонути.

Охолоджені вершки збиваємо і акуратно вливаємо в крем.

Мандарини чистимо від шкірки і плівок, видаляємо кісточки. М’якоть мандаринів кладемо в креманки на дно, а зверху викладаємо крем. Прибираємо в холодильник до подачі на стіл.

Замість мандаринів можна взяти будь-які фрукти: апельсини, солодкі грейпфрути, полуницю – що любите.

Ягодне бланманже

  • 300 г м’якого сиру
  • 100 мл молока
  • 200 мл жирних вершків (33%)
  • 100 г цукрової пудри
  • 20 г желатину
  • 200 г будь-яких ягід (свіжих або заморожених)
  • цукор за смаком

Приготування:

Великі ягоди, наприклад, полуницю, розрізаємо на 3-4 частини. Підготовлені ягоди кладемо в каструлю, засипаємо цукром і варимо, поки не стануть м’якими. Бажано не варити занадто довго, щоб ягоди не зварилися в пюре, – вони повинні залишитися цілими. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.

Желатин розводимо в 100 мл молока за інструкцією на упаковці.

Сир протираємо через сито, щоб позбутися від грудочок, кладемо в миску, додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером.

Вершки збиваємо окремо і вводимо в сир.

Желатин прогріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, до кипіння не доводити. Трохи охолоджуємо і додаємо в сирно-вершкову масу.

На дно креманки викладаємо трохи ягід, зверху – кілька ложок сирної маси. Потім знову ягідний шар і сирна маса. Заповнюємо всі креманки і прибираємо в холодильник до застигання.

Подаємо десерт в креманках. За бажанням можна прикрасити желе свіжими ягодами.

Джерело: AdMe.ru
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля