М’ясний пиріг «Хризантема»

Все буде смачно

8u8Z-5v2Nsk

свинячий окіст – 750 г

борошно – 505 г

дріжджі пресовані – 30 г

молоко 2,5% – 165 мл

кефір 2,6% – 125 мл

цибуля – 1 шт.

часник – 1 зубчик

печериці – 150 г

яйця – 3 шт.

олія – 110 мл

вершкове масло – 10 г

панірувальні сухарі – 15 г

сіль – 12 г

цукор – 25 г

чорний мелений перець – 6 г

чебрець – 3 г

У підігріте молоко додайте дріжджі, цукор та борошно. Перемішайте. Накрийте рушником та залиште на 15 хв.

Змішайте кефір, яйце, сіль та олію. Кефірну суміш поєднайте з опарою. Додайте борошно та замісіть тісто. Накрийте рушником, залиште підходити на 30 хв.

Цибулю наріжте кубиком та обсмажте з подрібненим часником до прозорості.  На окремій пательні обсмажте порізані кубиком печериці.

М’ясо перекрутіть на м’ясорубку разом з обсмаженою цибулею. Додайте у фарш молоко, яйце, сіль, перець та чебрець. Перемішайте.

Тісто розділіть на 3 частини. Одну частину розкачайте у пласт товщиною 5 мм і діаметром 35 см. Покладіть його у роз’ємну форму з пергаментом, змащену маслом. Розподіліть по дну та бортиках. На тісто шарами покладіть 2/3 фаршу та обсмажені печериці. Присипте панірувальними сухарями.

Другу частину тіста розкачайте у пласт діаметром 25 см. Накрийте ним начинку у формі та защипніть разом краї обох пластів. Змастіть поверхню сформованого пирога збитим яйцем.

Третю частину тіста розкачайте у пласт товщиною 5 мм, виріжте кружечки, розкладіть по 1/2 ч. л. фаршу. Складіть кружечки навпіл та з’єднайте кінці. Викладіть заготовки на пиріг по колу, розрізами догори.

Накрийте пиріг рушником та залиште підходити на 10 хв. Потім змастіть залишками збитого яйця. Випікайте у розігрітій до 170°C духовці 45 хв.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля