Cвинина «Якибута»

Все буде смачно

bazuka-yakibuta-caramel-crackling-roast-pork-review-by-gourmet-adventures

свинина (окіст) – 1 кг

вода – 1 л

зелена цибуля – 3 стеблини

яйця – 3 шт.

редька «дайкон» – 250 г 

рис – 25 г

соєвий соус – 200 мл

мірін або біле десертне вино – 200 мл

цукор – 100 г 

корінь імбиру – 30 г

часник – 1 зубчик

олія – 20 мл

Свинячий окіст розріжте на три частини упоперек волокон та щільно обмотайте кожну частину кулінарною ниткою. Обсмажте свинину на пательні до золотавої скоринки.

Потім перекладіть м‘ясо у каструлю та залийте холодною водою. Додайте зелену цибулю, соєвий соус, мірін або біле десертне вино, цукор, розчавлений часник та імбир, відварені яйця та відварену до м’якості редьку «дайкон».

Накрийте сотейник фольгою, зробіть у ній отвори та тушкуйте протягом години. Після цього дістаньте свинину із соусу та зніміть кулінарну нитку.

Наріжте м‘ясо слайсами. Подавайте із розрізаними навпіл яйцями та тушкованим «дайконом». Полийте усю композицію соусом.