Штрудель з буряком

Все буде смачно

буряки – 4 шт. (1 кг)

борошно – 300 г

яйце – 1 шт.

цибуля – 1шт.

олiя – 40 мл

петрушка – 5 гiлочок

чебрець сухий – 3 г

сiль – 10 г

вершкове масло – 50 г

сир (15%) – 150 г

чорнослив – 8 шт.

панірувальні сухарі – 25 г

часник – 2 зубчики

вода – 125 мл

кунжут – 7 г

винний оцет – 3 мл

для соусу:

сметана (25%) – 250 мл

лимон – 1 шт.

чебрець свіжий – 1 гілочка

базилік зелений – 2 гілочки

сіль – 3 г

Буряки запечіть в рукаві для запікання впродовж 1 год. за температури 200°C. Остудіть. Замісіть витяжне тісто: збийте яйце з сіллю, додайте борошно, воду, олію та винний оцет. Вимісіть, перекладіть у миску та залиште під рушником на 30 хв.

Буряки та цибулю почистіть, наріжте кубиками 5 мм. Цибулю перекладіть на пательню з олією, обсмажте разом з подрібненим часником, перекладіть до буряка.

Замочений у теплій воді чорнослив наріжте соломкою. Подрібніть петрушку. Додайте чорнослив та петрушку до бурякової начинки, посоліть і додайте сухий чебрець. Перетріть через сито сир, змішайте його з сіллю і сухим чебрецем.

Розкачайте на рушнику тісто, витягніть його руками. Змастіть пласт тіста розтопленим вершковим маслом. Присипте 1/3 пласта панірувальними сухарями. Поверх сухарів викладіть шар сиру. А поверх сиру – шар бурякової начинки.

За допомогою рушника згорніть штрудель. Змастіть маслом та посипте обсмаженим кунжутом. Випікайте штрудель впродовж 30 хв. за температури 180°C.

Приготуйте соус: змішайте сметану з цедрою та соком половини лимона, додайте листя чебрецю, подрібнений базилік та сіль, перемішайте. Подавайте разом з буряковим штруделем.