Буряково-шоколадні кекси

Все буде смачно

b473d5f2

буряк – 400 г

яйця – 2 шт.

цукор – 250 г

олія – 60 мл

вершкове масло – 20 г

борошно – 250 г

розпушувач – 5 г

порошок какао – 30 г

розмарин – 1 гілочка

сіль – 3 г

Буряки загорніть у 2 шари фольги. Запечіть у духовці за температури 180°C впродовж 1 години. Дайте охолонути, почистіть від шкірки і наріжте один із запечених буряків шматочками 5х5 мм.

На пательні розтопіть вершкове масло з олією (20 мл) та гілочкою розмарину. Через хвилину дістаньте розмарин. Покладіть у пательню шматочки буряка, цукор, сіль та влийте трішки води. Карамелізуйте буряк впродовж 10 хвилин.

Інший запечений буряк подрібніть блендером на пюре. Додайте олію (40 мл). Яйця збийте із цукром до густої піни. Поступово перекладіть бурякове пюре у збиті яйця. Перемішайте.

Змішайте борошно, розпушувач та какао. Порціями введіть сухі інгредієнти у рідку масу. Наприкінці додайте шматочки карамелізованого буряка. Ще раз перемішайте.

Викладіть тісто у силіконові формочки для кексів, заповнюючи їх на 2/3. Випікайте  за температури 180°C впродовж 20 хвилин.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля