Вологий шоколадний пай

Все буде смачно

1605602

шоколад (78%) – 450 г

борошно – 160 г

цукор – 240 г

вершкове масло – 285 г

яйця – 5 шт.

молоко (2,5%) – 700 мл

какао – 75 г

розпушувач – 5 г

кукурудзяний крохмаль – 40 г

сiль – 3 г

малина – 100 г

Розтопіть шоколад на паровій бані. Змішайте борошно з какао, розпушувачем та сіллю. Збийте масло з цукром і додайте яйце. Влийте у масляну суміш розтоплений шоколад. Додайте борошняну суміш. Викладіть тісто на деко з пергаментом та випікайте 20 хвилин за температури 180°C.

Для крему – жовтки 4-х яєць збийте з цукром, додайте кукурудзяний крохмаль, какао та сіль.  Добре вимішайте та влийте молоко. Проваріть суміш 2-3 хвилини, додайте масло та подрібнений шоколад, перемішайте і остудіть в холодильнику впродовж 1 години.

Спечений корж подрібніть на крихти, з‘єднайте їх з розтопленим маслом. У формі для випікання сформуйте із суміші основу з бортиками. Запечіть її у духовці впродовж 7-8 хвилин за температури 180°C . Остудіть.

Викладіть на основу малину, залийте шоколадним кремом. Прикрасьте зверху ягодами малини та поставте шоколадний пай в холодильник на 4 години.