Триярусний шоколадний торт

Все буде смачно

IMG_6037

для першого ярусу:

яйця – 8 шт.

цукор – 300 г

борошно – 200 г

какао – 20 г

вершкове масло – 50 г

чорний шоколад (78%) – 100 г

розпушувач – 5 г

крохмаль – 50 г

для другого ярусу:

яйця – 6 шт.

цукор – 350 г

волоські горіхи – 180 г

какао-порошок – 20 г

сіль – 1 г

вершкове масло – 160 г

чорний  шоколад (78%) – 250 г

для третього ярусу:

шоколадне печиво – 100 г

чорний шоколад (78%) – 50 г

цукрова пудра – 25 г

вершкове масло – 30 г

для суфле:    

яйця – 4 шт.

цукор – 100 г

желатин – 15 г

вода – 130 мл

чорний шоколад (78%) – 150 г

для шоколадно-вершкового крему:

вершки (33%) – 500 мл

чорний шоколад (78%) – 200 г

для шоколадної глазурі:

чорний шоколад (78%) – 100 г

для безе:

яйця – 2 шт.

цукрова пудра – 100 г

для декору:

малина – 300 г

Починайте готувати з другого ярусу.  Білки 6-ти яєць збийте з цукром та сіллю. Додайте мелені горіхи та какао. Викладіть масу у форму діаметром 22 см та випікайте 25 хв. за температури 160°C.

Для крему – розтопіть шоколад на паровій бані. Збийте масло з цукром, додайте 6 жовтків. Продовжуйте збивати і додайте невеликими порціями розтоплений шоколад.

Випечений корж залийте готовим шоколадним кремом та знову поставте у духовку на 40 хвилин. Потім остудіть і поставте у холодильник на 3 години.

Приготуйте 3 ярус. Розтопіть на паровій бані шоколад з маслом та цукровою пудрою. Додайте подрібнене на крихти шоколадне печиво, перемішайте. Готову шоколадну масу викладіть у форму діаметром 16 см тонким шаром.

Проваріть воду з цукром до розчинення цукру. Додайте розчинений у воді желатин. Розтопіть на паровій бані шоколад. Збийте білки 4 яєць, додайте сироп та розтоплений шоколад. Викладіть масу поверх шоколадної основи, охолодіть впродовж 1 години.

Приготуйте перший ярус. Розчиніть на паровій бані шоколад з маслом. Збийте 8 яєць з цукром, додайте розтоплений шоколад, а також суміш борошна, крохмалю та розпушувача. Збийте до однорідності та випікайте у формі діаметром 28 см впродовж 30 хвилин за температури 170°C.

Приготуйте шоколадно-вершковий крем. Розігрійте вершки до 70°C. Розтопіть на паровій бані подрібнений шоколад. Перелийте вершки у шоколад і перемішайте до однорідності. Охолодіть масу на крижаній бані. Потім збийте на густий крем та поставте на 1 годину в холодильник. 

Приготуйте безе. Збийте білки з цукровою пудрою. Видавіть на деко безе діаметром від 3 до 5 см. Випікайте впродовж 1 години за температури 100°C.

Складіть торт. Розріжте готовий бісквіт навпіл. Викладіть поверх нього шар крему завтовшки 1,5 см. Поверх нього покладіть другу частину бісквіту. Змастіть верх та боки кремом. Поверх викладіть другий ярус торту і також змастіть кремом.

Потім викладіть найменший третій ярус. Розчиніть на паровій бані шоколад та полийте шоколадною глазур‘ю краї торту по колу. Охолодіть торт впродовж 3 годин. 

Перед подачею – викладіть на кожен ярус безе, ягоди та фрукти, а також прикрасьте карамельними нитками та спіралями.